2024.04.19. - Emma

Sajtkrémes krumplileves

Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 20 dkg tejszínes krémsajt, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 8 dl zöldségleves (kockából), 1 csokor petrezselyem, só, frissen õrölt fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. A megtisztított hagymát karikákra vágjuk, a meghámozott fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük. Az olívaolajat felhevítjük, és megforgatjuk benne a szeletelt krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal fûszerezzük, felengedjük az elõre elkészített zöldséglevessel, és takaréklángon fõzzük. Amikor a krumpli megpuhult, a krémsajtot a levesbe keverjük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. A megmosott petrezselyem száráról lecsipkedjük a leveleket, apróra vágjuk, és tálaláskor a levesbe hintjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!