rss
  • Chilipaprikás sügér

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 db 50-60 dkg-os sügér, 4 gerezd fokhagyma, 4 zöldhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 szál kakukkfû, fél chili paprika, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 1 citrom kifacsart leve, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál olívaolaj, 4 babérlevél néhány szem szegfûbors, durva szemcséjû só.

    A halakat megmossuk, kívül-belül jól leöblítjük, levágjuk az uszonyukat, kopoltyújukat, farkukat, majd bevagdossuk mindkét oldalukat. A halakat kiolajozott tûzálló tálba fektetjük. A megtisztított fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, beletesszük a sót, borsot, a megtisztított, apróra vágott chili paprikát, hozzáöntjük a kifacsart citromlevet. Hozzáadjuk a megtisztított, összevágott hagymaféléket, a petrezselymet és az olívaolajat.

    Jól összekeverjük, majd ezt a pácot beletöltjük a bevágásokba, a halak hasüregébe, és mindegyik üregbe teszünk még babérlevelet, 1-1 kakukkfûágat és szegfûborsot. A megmaradt pácot a halak tetejére simítjuk, majd hûtõszekrényben 2-3 órát állni hagyjuk. A sütõt 180º C-ra elõmelegítjük, és a halakat 15 perc alatt mindkét oldalukon ropogósra sütjük. Zöld citromkarikákkal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Dalmát máj

    Hozzávalók: fél kg máj, fél liter tej, 15 gerezd fokhagyma, olaj, só.

  • Gombás fasírt

    Hozzávalók:

    - 2 nagy csokor friss petrezselyem
    - 1 egész tojás
    - 3 zsemle
    - 70 dkg darált hús
    - 7-8 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - ételízesítõ
    - szárított vegyes erdei gombafûszer
    - kevés tej
    - olaj a sütéshez
    - morzsa

  • Kunsági leves

    Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Disznótoros töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg kolbászhús, 25 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 2 hagyma, (18 - 20 savanyított káposztalevél), 2 babérlevél, 15 - 20 szem egészbors, 1 + 1 ek zsír, 1 ek liszt, 2 kk só, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl.

  • Karfiol és krumpli curry

    Hozzávalók:
    ¼ darab karfiol, 2 fej közepes lilahagyma, 2 közepes burgonya, 2 nagyobb paradicsom, fokhagyma, gyömbér, 50 ml étolaj, 1 tk kurkuma, 1 tk õrölt koriander, 1 tk garam masala, chilipor (ízlés szerint),1 tk sûrített paradicsom, 2dl víz, 1 tk só, petrezselyem zöldje;

  • Forró csoki házilag

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

  • Tonhalas spagetti

    Sós vízben megfõzök negyed kiló spagettit, leöntöm, majd lecsepegtetem.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos belsejét kanállal kikaparjuk. A gombát megmossuk, papír kéztörlőn leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk (mérettől függően előtte kettévágjuk a gombát). A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Kisebb serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk. Beletesszük a hagymát (és esetleg a fokhagymát), megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Addig pároljuk – többszöri kevergetés mellett – a gombát, amíg a leve elpárolog.

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Bableves

    BablevesA babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük (ha nincs benne fekete bab, akkor nem kell kicserélni a vizet), amíg félpuha lesz. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Rádobjuk a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát (ízlés szerint átöblítve és késsel átvágva), a babérlevelet, sót, és a leszűrt félig főtt babot.

  • Pussy Foot

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl citromlé.

  • Gyümölcsös tiramisu

    Gyümölcsös tiramisuA gyümölcskeveréket összeturmixoljuk 4 evőkanál porcukorral, és elkeverünk benne 1 ek. gyümölcspálinkát. A babapiskóta egyik felét egyenként beáztatjuk a gyümölcsszószba, és egy jénai edény aljába rétegzem. Gőz felett egy tálban elkeverjük a tojásokat a kristálycukorral. Gyakori kevergetés mellett addig melegítjük amíg a cukor teljesen felolvadt. A lapzselatint langyos vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk. A gőzről levett tojásos keveréket habverővel habosítom, majd ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a mascarponéval elkevert tejszínhabhoz.

  • Tejszínes gombaleves

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehér bors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Rumos sombefõtt

    Hozzávalók: 1 kiló dércsípte som, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum.

  • Görög káposztaleves

    Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, 2 fej hagyma, 3 ek olivaolaj, 1 l zöldségleves, reszelt citromhéj, 1/2 tk ánizsmag, 1/2 tk édesköménymag, só, bors, citromlé, 4 paradicsom, 6 dkg juhsajt, apróra vágott kapor.

  • Gombás sonkarizottó

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 50 dkg párolt rizs, 25 dkg csiperke, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg vaj, 15 dkg parmezán sajt, 5 dl édes bormártás, 1 csokor petrezselyemzöld, fehér bors, szerecsendió, só.

  • Michel Roux: Tésztavarázs

    Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerû gyûjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehetõ legegyszerûbben mutat be.

    A 3 Michelin csillaggal rendelkezõ csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén. Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésrõl lépésre mutatja be. Az ezt követõ receptek az alaptészta különbözõ felhasználási módozatainak a lehetõségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt.