2024.03.29. - Auguszta

Chilipaprikás sügér

Hozzávalók: 4 db 50-60 dkg-os sügér, 4 gerezd fokhagyma, 4 zöldhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 szál kakukkfû, fél chili paprika, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 1 citrom kifacsart leve, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál olívaolaj, 4 babérlevél néhány szem szegfûbors, durva szemcséjû só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halakat megmossuk, kívül-belül jól leöblítjük, levágjuk az uszonyukat, kopoltyújukat, farkukat, majd bevagdossuk mindkét oldalukat. A halakat kiolajozott tûzálló tálba fektetjük. A megtisztított fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, beletesszük a sót, borsot, a megtisztított, apróra vágott chili paprikát, hozzáöntjük a kifacsart citromlevet. Hozzáadjuk a megtisztított, összevágott hagymaféléket, a petrezselymet és az olívaolajat.

Jól összekeverjük, majd ezt a pácot beletöltjük a bevágásokba, a halak hasüregébe, és mindegyik üregbe teszünk még babérlevelet, 1-1 kakukkfûágat és szegfûborsot. A megmaradt pácot a halak tetejére simítjuk, majd hûtõszekrényben 2-3 órát állni hagyjuk. A sütõt 180º C-ra elõmelegítjük, és a halakat 15 perc alatt mindkét oldalukon ropogósra sütjük. Zöld citromkarikákkal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!