2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hideg körteleves

Hozzávalók: 80 dkg puha körte, 4 dl félédes fehérbor, 1 dl fõzõtejszín, 1 citrom, 5 dkg porcukor, néhány citromfû levél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A körtét kettévágjuk, meghámozzuk, magházát kiemeljük, megmossuk, és karalábévájóval 16 golyót formázunk belõle. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A megmaradt körtét, a tejszínnel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd beletesszük a porcukrot, és felengedjük fehérborral. Az elõhûtött csészékbe 4-4 körtegolyót helyezünk, rámerjük az összeturmixolt és borral felengedett levet, tetejére citromfüvet, mentalevelet teszünk díszítésnek, és tetszés szerint kevés tejszínhabbal meglocsoljuk. Lehûtve kínáljuk. Nyári forróság idején változatos, könnyû és hûsítõ leves.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!