2024.03.29. - Auguszta

Karfiolkrokett currymártással

Hozzávalók: A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evõkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evõkanál ételkeményítõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit megmossuk, és forró, sós vízben 25 percig fõzzük. A karfiol zöldjét levágjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós vízben pár percig blansírozzuk, szûrõkanálra szedjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. A megfõtt burgonyát leszûrjük, meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a lisztet, a tojást, és sóval, borssal, szerecsendióval fûszerezzük. Végül beledolgozzuk a karfiolt.

A masszából 16 krokettet formázunk, és forró olajban szép pirosra sütjük. A vajat felhevítjük, és megpároljuk benne a finomra aprított vöröshagymát, majd meghintjük kevés curryvel, és tovább pároljuk. Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a tyúkhúslevest, és ételkeményítõvel besûrítjük. Sóval, frissen õrölt fekete borssal és a maradék curryvel ízesítjük. A karfiolkroketteket tálra tesszük, a mártást melléöntjük, vagy kis tálkában külön kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!