rss
  • Tarkabab currys mártásban

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg bab, 1 babérlevél, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál csemege pirospaprika, 1 evõkanál vaj, 1 liter víz; a curryhez: 4 paradicsom, 25 dkg Pannónia sajt, 1-1 evõkanál vaj és olívaolaj, 2-2 evõkanál koriander és finomra reszelt gyömbér, 1 evõkanál kömény, fél kávéskanál édeskömény, 1 kávéskanál kurkuma, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál só, 1 csokor finomra vágott petrezselyem.

    loading...

    A babot megmossuk, és elõzõ este beáztatjuk. Másnap a maradék áztatóvízzel együtt 1 liter vízbe feltesszük fõni. Sóval, babérlevéllel, kurkumával, pirospaprikával ízesítjük, és beletesszük az evõkanálnyi vajat. Kuktában addig fõzzük, amíg a leve sûrû nem lesz. Általában 25 perc alatt megfõ. Amíg a bab fõ, elkészítjük a currymártást. Kis mozsárban összekeverjük a koriandert a köménnyel, az édesköménnyel, és porrá zúzzuk.

    A gyömbért 1 deci vízzel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a porrá zúzott fûszereket, és sóval, citromlével addig keverjük, míg az egész tejszínes állagúvá nem válik. Ha sûrû lenne, kevés vízzel hígítjuk. Elõhevített vajon hirtelen megpirítjuk a kockákra vágott sajtot, majd tálkába szedjük. A fûszerkeveréket ráöntjük a serpenyõben maradt vajra, jól elkeverjük, majd belerakjuk a kockákra vágott paradicsomot, és addig sütjük, míg a paradicsom pépes nem lesz. Ekkor beleforgatjuk a fõtt babot, a sült sajtot, és öntünk rá néhány evõkanálnyit a bab levébõl. Takarékon, néha megrázogatva 5 percig fõzzük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra metélt petrezselyemmel, és meglocsoljuk egy evõkanál olívaolajjal.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 1 fej hagyma, zsír, só, bors.

  • Erdei turmix

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g erdei eper, 100 g áfonya, 100 g fekete ribizli, 100 g szeder,
    200 ml fekete ribizlilé, 200 ml szamócalé, 4 ek. méz, 50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi cseresznye préselt leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és A vitamain tartalma. Jelentõs mennyiségben tartalmaz C vitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermõ gyümölcs. A beltartalma miatt zöld állapotban kerül forgalomba. Sokan kérdezték hogy mi az acerola, itt a rövidke leírás!)

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Parajfõzelék, galuskával

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél l tej, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál só.

  • Meleg körözöttes kifli

    Hozzávalók: 30 dkg körözött, 10 dkg vaj, 15 dkg kemény sajt, 10 kifli, köménymag.

  • Egreses lepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1,2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 kg egres, 2 karika kétszersült; a tetejére 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl tejszín, csipetnyi só.

  • Túrós gyümölcsös szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 12 dkg finomliszt
    - 12 dkg porcukor
    - 4 egész tojás
    - csipetnyi só
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 tk. sütõpor
    - 5 dkg olvasztott vaj

    Krémhez:

    - 25 dkg mascarpone
    - 25 dkg krémes állagú tehéntúró
    - 12 dkg cukor
    - 2 dl tejszín (habbá verve)

    Tetejére:

    - 1 csomag fagyasztott eredei gyümölcs (35 dkg)
    - 1 csomag tortezselé
    - kb. 2,5 dl meggybefõtt lé

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók:

    15 dkg Rama margarin, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg darált keksz, 15 dkg finom kristálycukor, 3 ek rum

  • Zöldfûszeres pulykasült

    Hozzávalók: 8 kisebb burgonya, 300 g friss vagy mélyhûtött kelbimbó, 200 g sárgarépa, 175 g majonéz, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 evõkanál borecet, 2 teáskanál "zellermag" (zellertermés), 1 evõkanál felaprított metélõhagyma vagy petrezselyemzöld, só, bors.

  • Dörgicsei töltike

    Hozzávalók: 12-15 szõlõlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.

  • Sörös bajor virsli

    Hozzávalók: 80 dkg bajor virsli, 1 üveg sör, 1 fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 10-12 szem bors, 1 kk. só, olaj.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Café Flambé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 5 cl presszókávé, 8 cl Cognac, 8 db kockacukor, 1 narancs.

  • Apricot Brandy Cocktail

    A pálinkát és a grenadine-t egy koktélospohárban jéggel összekeverjük, felöntjük szódával, a tetejét citromhéjjal megpermetezzük, és citromszelettel díszítjük.

  • Házi fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 7 dkg vaj vagy margarin
    - 2 evőkanál kristálycukor
    - 2 dkg élesztő
    - 2 tojás
    - 3 dl tej
    - só
    - 5 dkg mazsola

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Bábolnai burgonyaleves

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 csokor petrezselyem, 1/2 fej vöröshagyma, só, törött bors, burgonya, majoránna, tejföl.

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók:

    - 2 ek étolaj
    - 3 ek olívaolaj
    - 0.5 kg ropogós padlizsán
    - 4 dkg vaj
    - 3 ek liszt
    - 6 dl forró tej
    - 2 csipet só
    - 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
    - 1 mokkáskanálnyi õrölt színes bors
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 2 szál rozmaring bóbita
    - 5 szál kakukkfû
    - 4 szem közepes burgonya
    - 1 piros húsos paprika
    - 2 szem nagyobb paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: 1 õszibarack vagy körte konzerv, darabolt ananász konzerv, 1 doboz erdei mix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli), mandarin vagy narancs, fél citrom, 8-10 db szegfûszeg, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 1 l narancs juice;

loading...