2024.03.29. - Auguszta

Joghurtos eperkupola

Hozzávalók: 1 kg eper, 4 evõkanál zselatinpor, 20 dkg piskóta, 5 dl natúr joghurt, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 4 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál fõzõrum, 4 dl tejszín, 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az étcsokoládét vajban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a darabokra tört piskótát. Egy formát sütõpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótás masszát, a tetejét elegyengetjük, majd fél órára hûtõszekrénybe tesszük. A joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot, a fõzõrumot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat.

A vízben feloldott zselatint elõbb 4 kanál krémmel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Hûtõbe tesszük, majd amikor kezd megdermedni, beleforgatjuk az összevágott eperszemeket és a habbá vert tejszínt. Egy tálat kibélelünk fóliával, és beletöltjük a krémet. A tetejét beborítjuk a piskótás lappal. Hûtõszekrényben 3 órán át hagyjuk megdermedni. Kivesszük a hûtõbõl, kiborítjuk a formából, a tetejét eperszemekkel és reszelt csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!