Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához keverd össze a lisztet, a sütõport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, majd robotgéppel dolgozd bele a tojást és a margarint. Lisztezett deszkán gyúrd át, majd fóliába csomagolva fél órát pihentesd a hûtõszekrényben. A töltelékhez tisztítsd meg a körtéket, és vágd fel negyedekbe. (Ha a tányérban marad egy kis gyümölcslé, azt majd tedd bele a töltelékbe.) A tojások habját a sóval és egy evõkanál cukorral verd fel jó keményre. A túrót villával nyomkodd át, majd add hozzá a cukrot, a vaníliaaromát, a citrom reszelt héját, az ékezési keményítõt, a tojások sárgáját és a lecsöpögtetett gyümölcslevet, majd forgasd bele a kemény tojáshabot.
A hûtõbõl kivett tésztát harmadold el. Az egyikbõl nyújts egy akkora méretû lapot, mint amekkora a tortaforma alja. A második adagból lesz a torta pereme: készíts úgy 4 centi vastag csíkot, és béleld ki a tortaforma oldalát. A tészta alját szurkáld meg néhány helyen villával, majd fektesd rá a körteszeleteket. Öntsd rá a túrós krémet. Ha a tészta pereme magasabb lenne, akkor hajlítsd vissza rá, majd fedd be a kerek lappá nyújtott harmadik tésztalappal, és néhány helyen szúrd át villával, hogy a gõz kijöjjön belõle.
Elõmelegített sütõben 180-200 fokon kb. 45 perc alatt készre sül.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!