2024.04.20. - Tivadar

Amerikai padlizsánsaláta

Hozzávalók: 2 szép padlizsán, 3 szem bors, 1 babérlevél, 1 csokor kapor, só. A mártáshoz: borral hígított 10 százalékos ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött bors, kávéskanál majoránna, egy csapott kávéskanál bazsalikom, egy csapott kávéskanál só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és borssal, babérlevéllel, kaporral és sóval ízesített forró vízbe rakjuk. 10 percig forraljuk, majd leszûrjük. Közben a mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat, a leszûrt padlizsánra öntjük. Lefedjük az edényt, és másnapig hûtõszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!