2024.04.24. - György

Receptkönyv pécsi vendéglátós diákoktól

Diákok gyûjtése alapján ételrecepteket adott ki a a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola. Az "Ételeink vallanak rólunk" címû könyvet tegnap mutatták be a közönségnek. Ebben a mindenki által ismert ételek mellett egyedi, újszerû recepteket is találunk. A Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipar Szakközépiskola és Szakiskola diákjai Baranya megye egész területérõl érkeznek. A Nemzetiségi tanulóik – romák, svábok, horvátok – identitásának megõrzése csak saját kultúrájuk megismerésén keresztül valósulhat meg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ennek szerves része a konyhamûvészet is – mondta lapunknak Szkrajcsicsné Klúg Edit, a receptkönyv felelõs szerkesztõje. A 24. órában vagyunk, hogy Baranya megye sokszínû nemzetiségeinek hagyományokra épülõ ételreceptjeit összegyûjtsük és megismertessük másokkal is. A horvát, roma, ormánsági sváb falvak öregjei lassan kihalnak, és velük együtt az õsi kultúra, a hagyományok is – tette hozzá a mû egyik alkotója Szkrajcsicsné. Megtudtuk, hogy a programot sikerült nemzetközi szintre emelni az oktatási intézménynek, német, olasz, és finn régiók bevonásával.

A hagyományos, mindenki által ismert ételek speciális elkészítése mellett, mint például a tepsis krumpli, egyedi, újszerû recepteket is találunk a kiadványban. Például a németektõl gyûjtött ofenguck, az ormánsági kajgona, vagy a zsidó konyha mandelbrot nevet viselõ süteménye.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!