2024.03.29. - Auguszta

Rakott édeskáposzta

Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ledaráljuk a húst, és összekeverjük a megmosott és lecsepegtetett rizzsel. A hagymát kevés olajon megpároljuk. A hús-rizs keverékéhez tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk lecsurgatjuk, és kb. kisujjnyi csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, karikákra vágjuk, a zöldpaprikát csíkokra. A szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk, és a felével kibéleljük a tálat. Ebbe terítjük a káposzta negyedét, kicsit megsózzuk, és beborítjuk a rizzsel kevert darált hús egyharmadával. Erre kerülnek a paradicsomkarikák és a zöldpaprika, majd újra káposzta. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposzta kerüljön, és tejföl.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!