Hozzávalók: 1 kg lencse, 80 dkg füstölt oldalas, 2 dl tejföl, 1 dl mustár, 20 dkg kacsazsír, 5 dkg cukor, 2 cl tárkonyecet, 4-5 db babérlevél, 1 paprika, 1 paradicsom, bors, 2 dkg liszt, 2 dkg pirospaprika, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem, 50 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, õrölt kömény, só, tárkonylevél, Delikát ételízesítõ.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az oldalast kb 3-4 óráig áztatjuk langyos vízben, majd fõzni tesszük bebérlevéllel, sóval, delikáttal, borssal. Közben beáztatjuk a lencsét. Fél óra elmúltával az oldalashoz tesszük, zellerrel, paradicsommal, paprikával együtt. Csipet köményt is adunk hozzá. A kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és amikor megpirult, a zúzott foghagymát, petrezselymet, legvégül a pirospaprikát. Mustárral és tejföllel csomómentesre keverjük, majd állandó kevergetés közben csurgassuk az oldalassal együtt a fõtt lencséhez. Rottyantsuk egyet, és csepegtessünk bele tárkonyecetet, de csak keveset.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!