rss
  • Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.

    loading...

    Elõször elkészítjük a pörköltet. A megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított és felaprózott vöröshagymát elõhevített olajon megfonnyasztjuk, és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, többször megkeverjük, paradicsomot, zöldpaprikát vágunk bele, és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd készre fõzzük. Ha elkészült, összeturmixoljuk, tejföllel elkeverjük, és pár percig forraljuk.

    A burgonyát héjában megfõzzük, amikor langyosra hûlt, lehúzzuk a héját, és krumplinyomón áttörjük. Jól eldolgozzuk 3 tojássárgájával, 2 evõkanál liszttel, 1 evõkanál olajjal. A burgonyás tésztát egy kiolajozott, tejföllel megkent, sóval meghintett sütõlemezre ujjnyi vastagon rásimítjuk, és 180º C-ra felmelegített sütõben megsütjük. Amikor megsült, elõmelegített tálra borítjuk, a pörköltet a tészta felére kenjük, majd ráborítjuk a másik felét, és meghintjük reszelt sajttal. Frissen, melegen fogyasztjuk. Készíthetünk hozzá paradicsommártást is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi raffaello

    Házi raffaelloA lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, beledolgozzuk a margarint és a kókuszreszeléket és teljesen kihűtjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, közepébe mogyorót nyomunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. Hozzávalók: 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 tasak vaniliáscukor, 5 evőkanál cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg margarin, beforgatni 5 dkg kókuszreszelék, közepébe földimogyoró. (De készíthetjük a közepében mandulával is.)

  • Csirkemáj-pástétom

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint.

  • Fokhagymás rakott csirke

    Hozzávalók: 15 dkg bacon, 4 db egész csirkecomb, 50 dkg burgonya, 2 dl tejszín, 5-6 cikk fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.

  • Túrós kocka

    Hozzávalók: 25 dkg sütõmargarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja+leve, csipet só, ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, rumba áztatott mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj (engedjük el a fantáziánkat).

  • Szerb rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg rostélyos (csont nélkül), só, 4 evõkanál zsír, 15 dkg vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi köménymag, 1 1/4 kg kelkáposzta, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom;

  • Cukkínis lepény

    Hozzávalók: készen vásárolható leveles tészta 1 csomag, 2 kisebb cukkíni, 1 fej hagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, bacon szalonna vagy füstölt sonka, esetleg tarja.

  • Vecsési húsgombóc leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 10 dkg fõtt füstölt hús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hordós káposzta, 5 dkg rizs,1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, mk. pirospaprika, 1 babérlevél.

  • Provence-i céklasaláta

    Hozzávalók: 6 közepes cékla, 1 fej lilahagyma, olívaolaj, só, bors.

  • Házi pálinkafõzés

    Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet.

    Az is elõírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhetõ, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsbõl, szõlõtörkölybõl, illetve aszú szõlõtörkölybõl készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehetõ. A pálinkához nem adható tömény vagy higított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 2 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsompüré konzerv, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Tiroli gombóc

    Hozzávalók: Liszt 0,25 kg, tojás 4 db, tejföl 4 db, só késhegynyi, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, sonka 10 dkg.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Vodka-narancslé kása

    Hozzávalók: 3,5 dl narancslé (frissen cxsavart). fél dl vodka, 1 kk Rózsabors (durván tört), 1 ek cukor.

  • Savanyú káposzta leves

    Hozzávalók: 1,5 liter víz, 2,5 liter savanyú káposztalé, 0,5kg fehérkaraj, 0,5kg kolbászhús, 3db sárgarépa, 2db fehérrépa, 1-2 szál torma, 2-3 evõkanál liszt, 1 liter tejföl, 2dl olaj, a disznó agyveleje.

  • Francia mustármártás

    Hozzávalók: 15 dkg jégbe hûtött vaj, 1 evõkanál víz, 2 tojássárgája, fél citrom leve, só, õrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, néhány tárkonylevél;

  • Rakott hús gombával

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda (vagy tarja, esetleg baromfi), 30 dkg gomba, 20 dkg fõtt, füstölt tarja, 5 dl besamelmártás, 15-20 dkg (füstölt) sajt, só, bors, liszt, olaj, petrezselyem.

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Gombaragu-leves

    Hozzávalók: 10-10 dkg késõi laskagomba, ízletes vargánya, kerti csiperke, 15 dkg filézett csirkemell, 2 szál sárgarépa, 5 dkg zöldborsó, 10 dkg karfiol, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 db tyúkhúsleveskocka, 1 dl étolaj, 2 dkg liszt, friss petrezselyemzöld, õrölt fehér bors, só.

  • Uborkás tökfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg gyalult tök, 2 kovászos uborka, 3-4 dl kovászosuborka-lé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, cukor, ízlés szerint, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj;

  • Kukorica krémleves

    Hozzávalók: 60 dkg kukorica, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 2 evõkanál liszt.

loading...