rss
  • Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.

    Elõször elkészítjük a pörköltet. A megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított és felaprózott vöröshagymát elõhevített olajon megfonnyasztjuk, és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, többször megkeverjük, paradicsomot, zöldpaprikát vágunk bele, és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd készre fõzzük. Ha elkészült, összeturmixoljuk, tejföllel elkeverjük, és pár percig forraljuk.

    A burgonyát héjában megfõzzük, amikor langyosra hûlt, lehúzzuk a héját, és krumplinyomón áttörjük. Jól eldolgozzuk 3 tojássárgájával, 2 evõkanál liszttel, 1 evõkanál olajjal. A burgonyás tésztát egy kiolajozott, tejföllel megkent, sóval meghintett sütõlemezre ujjnyi vastagon rásimítjuk, és 180º C-ra felmelegített sütõben megsütjük. Amikor megsült, elõmelegített tálra borítjuk, a pörköltet a tészta felére kenjük, majd ráborítjuk a másik felét, és meghintjük reszelt sajttal. Frissen, melegen fogyasztjuk. Készíthetünk hozzá paradicsommártást is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Joghurtos csirkesült

    A joghurtot a citromlével, az édesítõszerrel (kb. 1 kiskanál cukor erejének megfelelõ mennyiség), a curry-vel, a sóval és õrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfilébõl szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fûszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk.

  • Spenótos gombóc

    Hozzávalók: 10 deka vaj, 10 deka zsemlyemorzsa, 4 tojás, fél zsemlye, 1 csomó spenót, só, bors.

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Meggyes kocka

    Hozzávalók:

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 0,5 liter meggykompót leve

    A töltelékhez:

    - 25 dkg kimagozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor

    A tésztához:

    - 1 db tojás
    - egy csipetnyi sütõpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin

  • Zöldséges húskrém

    Hozzávalók: 2,5 kg sertéshús, fél kg zsírszalonna, 2 kg zöldpaprika, 1 kg hagyma, egy zellergumó, 8 dkg só.

  • Sonkás-tejszínes rakott tészta

    Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba, hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és az ételízesítőt, majd beleöntjük a vizet is. A pennét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és a jénait alufóliával letakarjuk. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".

  • Bolognai hús

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 25 dkg spagetti, 1 evõkanál vaj, 2 paradicsom, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, só, bors.

  • Burgonyás, gombás egytálétel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg szegfûgomba, 1 cs. petrezselyem, személyenként 2-3 tojás, õrölt bors, só.

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, vagy sült hús, 15 dkg burgonya, 1 alma, 1 ecetes uborka, 1 ek mustár, késhegynyi törött bors, 3 dl tartármártás, 5 dkg füstölt marhanyelv, 1 EK vágott petrezselyemzöld.

  • Sonkakrém

    Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.

  • Joghurtos tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg száraztészta
    - 2 paradicsom
    - 1 TV paprika
    - 2 fõtt tojás
    - 10 dkg gomba
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - fél csokor petrezselyemzöld
    - 1 pohár natúr joghurt
    - majonéz ízlés szerint
    - só
    - bors
    - majoranna
    - oregano
    - citromlé

  • Szivárványszelet

    Hozzávalók:

    A tésztához: 9 db tojás, 33 dkg kristálycukor, 2 csokis pudingpor, 2 vaníliás pudingpor, 2 puncs pudingpor, 3 kk. sütõpor. A töltelékhez: 2 puncs pudingpor, 2 csokis pudingpor, 6 ek. kristálycukor, 12 dl tej

  • Burgonyás lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt burgonya, 2 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, csipetnyi cukor, só, olaj.

  • Angol teasütemény

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, kevés vaníliás cukor.

  • Habgaluskás õszibarackleves másképpen

    Hozzávalók: 0,5 liter édes fehér bor, 1 dl víz, citromhéj, 4 tojás, 5 púpozott evõkanál cukor.

  • Rántott csirkemáj (Rántott szárnyasmáj)

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa, só és olaj a kisütéshez.

  • Gomba mártás

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...

  • Csirkepörkölt

    A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk.

  • Csirkehússal töltött alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db szép, nagy alma, 150 g darált, sült, vagy fõtt csirkehús, 100 g reszelt sajt, 1/2 db reszelt vöröshagyma, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, õrölt bors, só, 80 g vaj, citromlé, zsemlemorzsa, 1 tk. porcukor.

  • Borsos túrópogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, bors, só.