2024.04.25. - Márk

Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször elkészítjük a pörköltet. A megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított és felaprózott vöröshagymát elõhevített olajon megfonnyasztjuk, és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, többször megkeverjük, paradicsomot, zöldpaprikát vágunk bele, és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd készre fõzzük. Ha elkészült, összeturmixoljuk, tejföllel elkeverjük, és pár percig forraljuk.

A burgonyát héjában megfõzzük, amikor langyosra hûlt, lehúzzuk a héját, és krumplinyomón áttörjük. Jól eldolgozzuk 3 tojássárgájával, 2 evõkanál liszttel, 1 evõkanál olajjal. A burgonyás tésztát egy kiolajozott, tejföllel megkent, sóval meghintett sütõlemezre ujjnyi vastagon rásimítjuk, és 180º C-ra felmelegített sütõben megsütjük. Amikor megsült, elõmelegített tálra borítjuk, a pörköltet a tészta felére kenjük, majd ráborítjuk a másik felét, és meghintjük reszelt sajttal. Frissen, melegen fogyasztjuk. Készíthetünk hozzá paradicsommártást is.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!