2024.04.24. - György

Almás rolád

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 evõkanál forró víz, 1 csomag sütõpor, 3 dkg kakaópor. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 tojásfehérje, 15 dkg cukor, fél citrom, 5 dkg dió vagy mandula.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgákat a cukorral, a citrom levével 15 percig lehetõleg robotgéppel keverjük. Majd hozzáadjuk a 4 kanál forró vizet, amivel további 10 percig keverjük. Ezután lassú keverésre állítjuk a gépet, és beletesszük a finomra reszelt citromhéjat, beleszitáljuk a sütõporral elkevert lisztet, és két részletben a kemény tojásfehérjehabot. Ezután kettéválasztjuk a tésztát, és a felébe belekeverjük a kakaót. Veszünk két nyomózsákot, az egyiket megtöltjük a sárga, a másikat a kakaós anyaggal, és felváltva belenyomjuk 3-3 centis nagyságban a kibélelt tepsibe. Úgy sütjük, mint a piskótát, kihûlés után kiborítjuk.

A töltelék elkészítése:

Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, s a cukorral és a citrommal addig fõzzük, amíg semmi leve sem marad. Amikor kihûlt, a tojásfehérjével jó habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a diót vagy a mandulát, és megtöltjük vele a tésztát. Feltekerjük, és ferdén szeleteljük. Nagyon finom és mutatós sütemény.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!