2024.04.25. - Márk

Szezámmagos halfilé

Hozzávalók: 1 kg karalábé, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 40 dkg mélyhûtött tengeri hal, 2 evõkanál szezámmag, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál tejföl, 1 dl zöldségleves (kockából), frissen õrölt fekete bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A petrezselymet, a snidlinget megmossuk, a vizet felitatjuk róluk, és finoman felaprózzuk. A tengeri halat kivesszük a mélyhûtõbõl, és szobahõmérsékleten megvárjuk, amíg kienged. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, és hosszú csíkokra vágjuk, majd felforrósított vajban megpirítjuk. A zöldségleveskockát vízben feloldjuk, és a karalábéra öntjük. 10 perc alatt puhára pároljuk benne.

A kiengedett tengeri halról felitatjuk a nedvességet, megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a szezámmagban. Felhevített olajban mind a két oldalát ropogósra sütjük. A serpenyõbõl kivéve konyhai papírtörlõn felitatjuk róla a zsiradékot. A felaprózott snidling és petrezselyem egy részét összekeverjük a tejföllel, másik részével megszórjuk a párolt karalábét. Tálaláskor a zöldfûszeres karalábét tesszük elõször a tányérra, rárakjuk a halfilét, és melléöntjük a joghurtos öntetet.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!