2024.04.19. - Emma

Mustáros apróhús

Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az orjacsontot a megtisztított és feldarabolt zöldségekkel együtt nagy fazékban feltesszük fõni, sózzuk, és 40 perc alatt finom levest fõzünk belõle. Levesbetétnek cérnametéltet vagy bármilyen levestésztát fõzünk hozzá. Az orját kivesszük a levesbõl, és lefejtjük róla a húst. Nagy lábasban olajat forrósítunk, és a hús minden oldalát átsütjük benne. Hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, és együtt megpirítjuk.

Felöntjük 2 dl levessel, beletesszük az erõleveskockát is. Lefedve, kis lángon, 15 percig fõzzük. A lisztet egy kevés levessel simára keverjük egy kislábasban, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, és a húshoz adjuk. Egyszer megrotyogtatjuk. A rizst kevés felhevített olajon megpirítjuk, megsózzuk, és felöntjük 3 dl vízzel, majd lefedjük, és lassú tûzön puhára fõzzük. Közben nem kevergetjük. Egy adag rizst tálra teszünk, körbelocsoljuk a mártással, és mellérakjuk az apróhúst. Savanyúságnak csemege uborkát, ecetes paprikát, vagy káposztával töltött paprikát kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!