rss
  • Kolbászos-borsós káposztaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 nagy hagyma, 2 csípõs hegyes paprika, 2 liter marhahúsleves, 40 dkg káposzta, 3 sárgarépa, 2 burgonya, 20 dkg zöldborsó, 50 dkg füstölt kolbász, 2 cs. friss kakukkfû, só, frissen õrölt fekete bors.

    A finomra vágott hagymát és a felszeletelt hegyes paprikát olajon megpároljuk, beletesszük a vékonyra vágott káposztát, a karikára vágott répát, a felkockázott krumplit és az apróra vágott kakukkfüvet, felöntjük a levessel, és 20 percig fõzzük. Hozzáadjuk a borsót, a kolbászt, fûszerezzük, és még 10 percig fõzzük. Friss kenyérrel kínáljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Dalmát oldalas

    Hozzávalók: 70 dkg oldalas, só, bors, 1 kanál olaj, 2 dl vörös bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg zöldpaprika, só, bors, kakukkfû.

  • Francia tükörtojás

    Hozzávalók: 8 szelet szendvics kenyér, 8 darab tojás (tükörtojásnak megsütve), 1 doboz májpástétom, 1 csokor metélõhagyma (snidling). Pirospaprika a tálaláshoz.

  • Rozmaringos bárányfalatok

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, rozmaringágak, 1,5 dl marinád.

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 25 deka lisztet, fél csomag sütõport és 18 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, fél csomag vaníliás cukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Francia lecsó

    Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán kockára vágva, 2-3 cukkini kockára vágva, 80 dkg paprika karikára vágva, 50 dkg paradicsom kockára vágva, 3 nagy fej vöröshagyma összeaprítva, 4 gerezd fokhagyma összeaprítva, olívaolaj, kakukkfû, bazsalikomsó.

  • Sárgarépakrém leves

    Hozzávalók:

    3 csésze apróra vágott sárgarépa, 1 gyöngyhagyma (2 szál zöldhagyma), 1 csésze fõtt rizs, 2 bögre tej, 2 bögre víz, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál cukor, 4 teáskanál vaj (margarin), 1 teáskanál apróra vágott koriander levél, 3 teáskanál kukoricaliszt, só

  • Rakott palacsinta

    Hozzávalók: palacsinta, vaníliás cukor, dió (cukros dió), cukros kakaó, tojásfehérje, baracklekvár.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 4-5 átpréselt fokhagymagerezd, 10 dkg vaj, fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 5 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 3-4 peperoni (zöld, piros), reszelt parmezánsajt, só.

  • Szalonnás káposztasaláta

    Nagyon vékonyra felvágunk egy 80 dekás fehérkáposztafejet, és sós vízzel 1eforrázva, másnapig állni hagyjuk.

  • Gorgonzolás polenta

    Hozzávalók: 25 dkg kukoricadara, 2,5 dkg vaj, 2,5 dl tej, só, frissen õrölt feketebors, 2,5 dkg Gorgonzola, 1 babérlevél.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók:

    - 150 g vöröshagyma
    - 80 g póréhagyma
    - 25 g vaj
    - 25 g búzaliszt
    - 650 ml alaplé
    - 100 ml száraz fehérbor
    - ízlés szerint só
    - ízlés szerint morzsolt kakukkfû
    - ementáli sajt

  • Gyors szőlős pite

    Gyors szőlős piteÖsszekeverjük a cukrot a 2 egész tojással, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, és alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vagy magas falú tűzálló tálat kikenünk olajjal, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, belenyomkodjuk a feldarabolt gyümölcsöket, (nyomkodjuk be teljesen a tészta közepébe a szőlőszemeket, úgy hogy a tészta ellepje, mert akkor nem pirulnak meg a szőlőszemek, hanem szépen belesülnek a tésztába) és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 30 percig.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Halpaprikás bográcsban

    Hozzávalók:

    80 dkg pontyfilé, (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, só, 2 dl száraz fehérbor, 60 dkg tisztított burgonya;

  • Banana Cow

    A rumot, szirupot, tejet néhány jégkockával és egy fél szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverõpohárban. Koktélospohárban, szívószállal kínáljuk.

  • Tom burger mikróban

    A zsemléket félbevágjuk,megkenjük vajjal. Ráhelyezzük a szalonna szeleteket,erre rakjuk a pizza szószt,majd ráhelyezzük a sajtot,ráboritjuk a megkent felsõ részét. Porcelán vagy tûzálló tányérra helyezzük és 3.5 percig 650W-os mikróbam sütjük.

  • Kakaós kalács

    Hozzávalók: 1,2 kg liszt, 5 dkg élesztõ, 6 evõkanál kristálycukor, 4 dl tej, pici só, 4csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál kakaó, 2 dl étolaj, 2 tojás.

  • Iszákos pörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só.

  • Banános kenyér

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.