Kolbászos, zöldbabos penne
Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.
A zöldbabot sós vízben puhára fõzzük. A zöldséget felkarikázzuk, és az olajban megfuttatjuk, majd beletesszük a paradicsomot és az ételízesítõt. Kis lángon összefõzzük. A tésztát sós vízben ruganyosra fõzzük. A kolbászt felkarikázzuk, a vajban pirosra sütjük, a borral meglocsoljuk, és addig pároljuk, amíg a leve elfõ. A zöldséghez keverjük. Az egész keveréket összekeverjük a tésztával, és tálalás elõtt meghintjük reszelt sajttal.