rss
  • Kolbászos, zöldbabos penne

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

    A zöldbabot sós vízben puhára fõzzük. A zöldséget felkarikázzuk, és az olajban megfuttatjuk, majd beletesszük a paradicsomot és az ételízesítõt. Kis lángon összefõzzük. A tésztát sós vízben ruganyosra fõzzük. A kolbászt felkarikázzuk, a vajban pirosra sütjük, a borral meglocsoljuk, és addig pároljuk, amíg a leve elfõ. A zöldséghez keverjük. Az egész keveréket összekeverjük a tésztával, és tálalás elõtt meghintjük reszelt sajttal.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alkoholmentes gyümölcsbólé

    Hozzávalók: 2 db narancs, 2 db alma, 1 db körte, 1 db banán, 1 doboz eper befõtt, 1l narancslé 1l almalé, 20 ml eper szirup, 0.5 l körtelé, 1l Fanta naracsos üditõ.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók:

    80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só

  • Almás amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 120 g liszt, 3 tojás, fél csomag sütõpor, csipet só, 1,5 dl tej, pár csepp étolaj, 2-3 alma

  • Borjúpaprikás

    Hozzávalók: 80 deka borjúhús, 15 deka vöröshagyma, 5 deka zsír, 1 evõkanálnyi édespaprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 deci vít, 2 deci tejfel.

  • Mascarponés spagetti

    Hozzávalók:

    - spagetti
    - mascarpone
    - reszelt sajt
    - reszelt citromhéj
    - só
    - õrölt bors

  • Párolt marha szelet

    Felsálszeletet jól megveregetünk (2-3 személyre elég 1/2 kiló), besózzuk, kevés törött borssal behintjük.

  • Brokkoli krémleves

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 dl sovány tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 dl 3%-s fõzõkrém, 6 db kukoricás abonett, õrölt bors, reszelt vöröshagyma, só, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint.

  • Kapros, joghurtos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 pohár joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evõkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Fahéjas banán

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, õrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém.

  • Egyszerû tejfölös pogácsa

    Langyos tejben 2 dkg élesztõt 2 dkg cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral jól elmorzsolunk.

  • Diópuding

    Elkészítés

    A zsemlék héját levágjuk, majd tejbe áztatjuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A kinyomkodott zsemlét szitán átpasszírozzuk és a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, õrölt szegfûszeggel és fahéjjal fûszerezzük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A krémet kivajazott, durvaszemû kristálycukorral vagy zsemlemorzsával beszórt kis pudingformákba töltjük. Tepsibe állítjuk, annyi vizet öntünk alá, hogy a formák feléig érjen, majd meleg, de nem forró (150 fokos) sütõben kb. 40 percig gõzöljük. Tányérra borítva, borsodóval leöntve kínáljuk.

  • Csirkemellfilé kókuszosan

    Csirkemellfilé kókuszosanA csirkemellfilét hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk őket, majd pár percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat felverjük, és ízlés szerint gyömbérrel, sóval, borssal ízesítjük. A kókuszreszeléket összekeverjük a zsemlemorzsával. A húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres tojásba, azután pedig a kókuszos zsemlemorzsába. Amikor ez kész, ismét a tojásba, majd pedig a kókuszos morzsába forgatjuk a hússzeleteket, és végül forró olajban kisütjük őket. Köretként mazsolás rizst adhatunk hozzá.

  • Görög rizses tyúkleves

    A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig fõzzük. Egy keverõtálban a keményítõt, a tejet a sót és a tojás sárgákat alaposan elkeverjük. Habverõvel állandóan keverve, apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk!

  • Kiwis almalekvár mézzel

    A kiwit meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük a vizet, a mézet és a cukrot.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erõsen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hûvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szûrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.

  • Karfiolos zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, karfiol, 2 paradicsompaprika, 1 cukkíni, só, 5 dkg margarin, 1 teáskanál chili, kömény, õrölt koriander, zöld és fekete szemes bors, cayenne-i bors.

  • Feketeerdõ torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 2 evõkanál Rama margarin, 8 db tojás, 20 dkg barnacukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg kakaó;

    A töltelékhez: 1 üveg meggybefõtt (kb. 45 dkg gyümölcs), 3 teáskanál étkezési keménytõ, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy meggylé, 7,5 dl tejszín, 2 evõkanál porcukor, 5 dkg csokoládé;

  • Bostoni pulykamell

    Hozzávalók: 70-80 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál füstízû só, kevés só, ízlés szerint õrölt bors.

  • Birsalma leves

    Hozzávalók: Csirke aprólék (csak ez jó hozzá), zöldségek, vöröshagyma, só, vegeta, birsalma (birskörte jobb), egy kanál tejföl, egy kanál liszt, citromlé (ecet), pici cukor ízlés szerint.