rss
  • Pácolt virslisaláta paprikával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

    A virslit rövid ideig fõzzük, és karikákra vágjuk. A fent felsorolt fûszerekbõl kevés víz hozzáadásával páclevet készítünk úgy, hogy felforraljuk, majd hagyjuk kihûlni.

    Leszûrjük, és beleforgatjuk a virslit és a vékony karikákra vágott vöröshagymát, valamint a csíkokra vágott marinált paprikát. Ha az ízek összeértek a tetejét meghintjük a kockákra vágott sajttal.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Spagetti pizza

    Alap: 1 csomag spagetti, 2 tojás, 2 dl tej, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Szegedi fánk

    Hozzávalók: liszt 1 kg, élesztõ 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.

  • Pulykamell spenóttal

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Eperszósz

    Hozzávalók: 3 evõkanál cukor, 0,5 dl víz, néhány csepp citromlé, 2/3 csésze (15 dkg) eper.

  • Sonkás-zöldséges rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 20 dkg fõtt sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 3 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, néhány szál sáfrány, 5 dl zöldségleves − készítheted leveskockából, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Csokis banános piskóta

    Csokis banános piskótaA pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba belekeverem. A csokit megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banándarabokkal.

  • Mexikói gulyás

    Hozzávalók 12 személyre :

    25 dkg füstölt szalonna (nem húsos), 25 dkg marhahús (lehetõleg lábszár), 25 dkg sertéshús (legjobb a lapocka), 25 dkg fehér bab, 50 dkg vöröshagyma (nem sok, kell bele!), 1 kis doboz sûrített paradicsom, 1 l vörösbor (száraz), 2 dl kechup, 1 l csontlé (lehet húsleveskockából), so, fûszerpaprika, chejen, chili, churri (izlés szerint)

  • Karfiolkoktél

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1 tubusos majonéz, 2 dl tejszín, mustár, cukor, 4 tojás, 1 piros paradicsompaprika, só, õrölt bors, ételízesítõ.

  • Almás rétes töltelék

    Hozzávalók: 1,5 kg reszelt alma, 10 dkg zsír, 5 dkg dió, 10 dkg cukor, 1 g fahéj, 30 dkg liszt, 1 g só, 1 db tojás.

  • Lencse fõzelék

    1/2 liter lencsét kiválogatunk, jól megmosunk, úgy mint a babot föltesszük, de a lencsének jóval kevesebb idõ kell a fõzéshez mint a babnak.

  • Aunt Agatha

    Hozzávalók:
    6 cl fehér rum
    12 cl narancslé
    1 öntet angostura

  • Almás-sajtos rakott tészta

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 3 db alma, 20 dkg füstölt sajt, 10 dkg bacon, 2 dl tejföl, só, bors, liszt.

  • Angolos kolbászkák

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt, darált marhafelsál, 2 fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, õrölt fehérbors, 1 evõkanál mustár, curry, olaj.

  • Húsvéti palócz leves

    Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg ürücomb, vagy lapocka, 30 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 25 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tejföl, 1 dkg pirospaprika, 1 kis gerezd fokhagyma, fél babérlevél, kömény, só, 1 kávéskanál liszt házi mangalicazsír, 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél).

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Ananászos túrókocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg margarin
    - 1 csomag sütőpor
    - 1 tojássárgája
    - 3 kanál kakaópor

    A töltelékhez:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom héja lereszelve
    - 1 kockázott ananász konzerv
    - 2 kanál liszt
    - 3 tojássárgája
    - 5 tojásfehérje
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Bazsalikomos házi tészta

    Hozzávalók: 10 dkg rétesliszt, 2 tojás, 2 kanál víz, 1 kanál bazsalikomos olaj.

  • Szilveszteri lencsekrokett

    Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl étolaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg finom liszt, 1 csipet szerecsendió, 2 db tojássárgája, 1 db vöröshagyma, 2 db babérlevél, ízlés szerint só, 10 dkg vörös lencse, 50 dkg burgonya.

  • Fasírozott hering

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...