2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Paradicsomlekvár

Hozzávalók: 2,5 kg paradicsom, 10 dkg vaj, csipetnyi sáfrány, 4 evõkanál méz, 1 fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 2 evõkanál szezámmag, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paradicsomokat néhány másodpercre forró, majd jéghideg vízbe mártjuk, így könnyen le tudjuk húzni a héjukat. A meghámozott paradicsomokat félbevágjuk, és szitán áttörve kimagozzuk. A vajat olvadásig hevítjük, hozzáadjuk a paradicsomot, a finomra vágott hagymát, a sáfrányt, kevés sót egészben hagyott borsot. Felforraljuk, majd kislángon, fedõ nélkül 1 óra alatt sûrû lekvárrá fõzzük. 40 perc elteltével már csak kevés folyadéknak kell maradnia. Amikor már elég sûrû, levesszük a tûzrõl, belekeverjük a mézet, a fahéjat, majd üvegekbe adagoljuk. Húsok mellé köretnek kiváló. Tálalás elõtt pirított szezámmaggal szórjuk meg.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!