2024.04.20. - Tivadar

Dinnye csemege

Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
4 személyre: 2 db cukor vagy sárgadinnye, l2 gombóc fagylalt (eper, vanília, málna) 250 g friss, vagy mirelit gyümölcs (ribizli,málna, eper,szeder, õszibarack vegyesen), 80 ml Grand Marnier ( vagy Cointreau) likõr, tejszínhab, mentalevél.

Elkészítés:
A dinnyék héját alaposan megmossuk, majd papírtörlõvel szárazra töröljük. A dinnyéket cikcakkosan kettévágjuk, és a magos részét kikanalazzuk, húsukból karalábévájóval kis gömböcskéket szedünk ki. Az így elõkészített fél dinnyéket megtöltjük 3-3 gombóc fagyival, a gyümölcsökkel és a dinnyegolyócskákkal. Meglocsoljuk a likõrrel, pici tejszínhabot teszünk mindegyik tetejére és tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!