rss
  • Marhapörkölt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg marhacomb, 2 fej vöröshagyma, 2 szelet ujnyi vastag füstölt szalonna, 2 db zöldalma, száraz vörösbor, 1 db paradicsom, 1 paprika, 2 evõkanál zsiradék, só, bors, Vegeta, pirospaprika, víz, babérlevél.

    A beirdalt szalonnát a bõrével együtt a felvágott hagymán megpirítjuk, majd a paprikával meghintjük, hogy icipicit megkapja. Rátesszük a felvágott húst, a paradicsomot, a felszeletelt almát, paprikát, Vegetát, babérlevelet, borsot, és háromnegyedig felöntjük száraz vörösborral. Ahhoz, hogy ellepje, vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, a levét elfõzzük, hogy a szaftja sûrû legyen. Friss kenyérrel vagy fõtt krumplival tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolkrémleves

    Hozzávalók:

    1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula

  • Pizza tészta recept (az összes tudnivalóval)

    Hozzávalók: 1 l víz, 2 kg liszt, 2 dkg élesztõ, 0.5 dkg tengeri só.

  • Pulykás-joghurtos franciasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, õrölt bors, 3 evõkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olívaolaj, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Eperleves

    Hozzávalók:

    - fél kg eper
    - 15 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 csipet szegfűszeg
    - 1 csipet fahéj
    - 1 db tojás sárgája
    - 1 ek liszt
    - 1 csipet só

  • Hagymás ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.

  • Gyümölcsös rizsfelfújt

    Hozzávalók:

    15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümülcs vagy kompót, 1 púpozott ek. kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 4 db burgonya, 25 dkg párizsi, 10 dkg csemegeuborka, 2-3 db édes alma, 4 dl tejföl, 1 tojássárgája, bors, só, pici cukor, pici citromlé, 1 dl olaj, 1 kávéskanál mustár.

  • Calzone tészta

    Hozzávalók: 1 csipet cukor, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt (finom), 1 csipet só, 5 evõkanál olívaolaj, 7 dkg sonka, 4 db paradicsom, 15 dkg sajt (mozzarella), 1 csokor kakukkfû, 3 db tojás, 20 dkg ricotta, 4 dkg sajt (parmezán), 1 csipet só, 3 evõkanál tej, 1 csipet bors (õrölt).

  • Bélszin borsban sütve

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 50 g madagaszkári zöldbors, 30 g mustár, 200 ml tejszín, 50 ml konyak, 50 g olaj, 50 g vaj, só, 100 ml húsleves. Körethez: 150 g magozott meggy, 30 g vaj, 150 g brokkoli, vagy kelbimbó, 40 g vaj, só, bors, szerecsendió, 8 db burgonyafánk, 150 g párolt körte.

  • Kávés torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 6 tojás
    - 12 dkg liszt
    - 12 dkg cukor
    - 1 evõkanál kakaópor

    Krém:

    - 2 dl feketekávé
    - 2 dl tej
    - 15 dkg cukor
    - 6 tojássárgája,
    - 3 evõkanál liszt
    - 25 dkg sütõmargarin

    A tetejére:

    - 2 dl habtejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Gesztenye torta csokoládéval

    21 deka cukrot, 8 tojássárgája és 2 egész tojással habosra keverünk, 17 deka csokoládét sütõben puhítunk s azután kis vaníliás cukorral s egy evõkanál rummal a tojáshoz keverjük.

  • Körtés felfújt

    Körtés felfújtA felforralt tejbe szórjuk bele a búzadarát, és állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük sűrűre, majd húzzuk le a tűzről. A tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk össze a langyosra hűlt tejbedarával. A meghámozott, kisebb kockákra vágott körtéket keverjük össze a mézzel meg a fahéjjal, és a tojásfehérjékből vert habbal együtt lazán forgassuk a tejbedarába. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük meg. 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk.

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók:

    - 4 sárgarépa
    - 2 fehér répa
    - 1 zellergumó
    - 1 kisebb káposztadarab
    - 2 fokhagyma
    - 1 vöröshagyma
    - erõleveskocka

  • Hamis borjú vagdalt

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertésdagadó, 1,5 dl tejszín, fél citrom, só és törött fehér bors ízlés szerint, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Zelleres tésztában sült amúrcsíkok

    Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg amúrfilé vagy más, fehér húsú halfilé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zellergumó, 1/4 csokor petrezselyem, só, bors, a sütéshez olaj. A salátához: 1/2 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 30 dkg vegyes leveles saláta (fejes, fodros, madár stb.), 1 citrom, 2 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, só, bors, kapor

  • Graten mártás

    Hozzzávalók: 7 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.

  • Sonkás gombás metélt

    Hozzávalók: 200g tömlõs sajt, 10 szelet fõtt sonka (darabolva), 200g gomba (szeletelve), 300g száraz szélesmetélt tészta, 2 evõkanál tej, 1 nagyobb darab margarin vagy vaj, 1 evõkanál, fokhagymakrém vagy 1 gerezd fokhagyma, frissen õrölt feketebors, friss vágott petrezselyem.

  • Tojásos rizs

    Hozzávalók: rizs, víz, tojás, olaj, só.

  • Diplomatatúrós

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 4 db tojássárga, 4 dl tejszín, 5 dkg kakaópor, 1 dl rum, 1 csomag babapiskóta, 2 dkg zselatin.