rss
  • Marhapörkölt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg marhacomb, 2 fej vöröshagyma, 2 szelet ujnyi vastag füstölt szalonna, 2 db zöldalma, száraz vörösbor, 1 db paradicsom, 1 paprika, 2 evõkanál zsiradék, só, bors, Vegeta, pirospaprika, víz, babérlevél.

    loading...

    A beirdalt szalonnát a bõrével együtt a felvágott hagymán megpirítjuk, majd a paprikával meghintjük, hogy icipicit megkapja. Rátesszük a felvágott húst, a paradicsomot, a felszeletelt almát, paprikát, Vegetát, babérlevelet, borsot, és háromnegyedig felöntjük száraz vörösborral. Ahhoz, hogy ellepje, vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, a levét elfõzzük, hogy a szaftja sûrû legyen. Friss kenyérrel vagy fõtt krumplival tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vörösboros marhapörkölt bográcsban

    Hozzávalók 2 kg marhacombhoz: 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfû, pirospaprika.

  • Kenõmájassal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 12 palacsinta, 15 dkg reszelt sajt, 20 dkg bõrös kenõmájas, 3 evõkanálnyi majonéz.

  • Gombás saláta

    Hozzávalók: 1 kg sütõtök, közepes darab friss gyömbér, 1 chili paprika, 1 zöldcitrom, 5 dl almaecet, 40 dkg cukor, 1 egész fahéjrúd, 50 dkg gombafej, 1 ág kakukkfû, só, darált bors, 1 fej saláta, 2-3 evõkanál olívaolaj

  • Cukkinis lecsó

    Cukkinis lecsóAz apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt zöldségeket, majd megfűszerezzük 1 teáskanál sóval, 1 késhegynyi borssal, 1 teáskanál cukorral és 1 mokkáskanál ételízesítővel, és jól megkeverjük. Kb. 15 percig fedő alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük. Amikor már minden puha, ráütjük a tojásokat, elkeverjük, és még kb. 2-3 percig főzzük. Ez a fajta lecsó, ízlés szerint készíthető tojással vagy tojás nélkül is, illetve akár kolbásszal is, attól függően, ki hogy szereti.

  • Buggyantott tojásleves

    Hozzávalók: 4 db tojás, 50 g zsír, 30 g liszt, 20 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika, 1-2 db babérlevél, fél csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, ecet, só, kömény, nagy karéj kenyér, sercli;

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Magyaros karalábéleves

    Hozzávalók: 40 dkg karalábé, 3 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg liszt, 1 ek tejföl, vágott petrezselyemzöld, só.

  • Lecsós burgonya

    Hozzávalók: 40 dkg füstölt húsos sonka, fél dl olaj, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek fûszerpaprika, 80 dkg burgonya, só, õrölt bors, 4 zöldpaprika, 4 paradicsom.

  • Pudingos süti

    Hozzávalók: A krémhez: 1 csomag puncsízû pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

    6 tojásból piskótát készítünk. Amikor kihûlt, rátesszük a következõ krémet, végül olvasztott csokoládéval vonjuk be.

  • Borjúmáj

    Hozzávalók:

    4 szelet borjúmáj, olaj, 1 kanál keményítõ, 1 tojás, 1 csésze zöldborsó, 5 percig elõfõzve, 1 diónyi friss gyömbér apróra kockázva, 2-3 gerezd fokhagyma apróra kockázva, 1 csipet cayenne bors, szójaszósz, egy csipet só, fél pohárka rizsbor (vagy húsleves)

  • Pácolt karaj

    Hozzávalók: 1 kg sertékaraj vagy comb, 5. 6 gerezd fokhagyma, zsír; a pácléhez: ecet, só,
    cukor, 5-6 egész bors, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 25 dkg gyors rizs, 1 citrom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, cukor, õrölt fekete bors, a tálaláshoz 1 evõkanál marinált paradicsompaprika-csík.

  • Besamel mártás

    Besamel mártásFelverjük a tojást, lereszeljük a sajtot, kibontjuk a tejes dobozt. Az olajat/zsírt kicsit felmelegítjük, majd a lisztet folyamatos keverés mellett beletesszük. Enyhe barnás színű rántást készítünk. A kész rántást levesszük a tűzről, a tejet (kb. 5 dl-t) szintén keverés mellett beleöntjük, simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre. A maradék tejet szükség szerint apránként adagoljuk, attól függ, milyen sűrű mártást szeretnénk. Közben a tojást is belekeverjük, szép sárga színt ad neki. Mikor besűrűsödött, és forrt, levesszük a tűzről.

  • Dinnye-zselé

    Hozzávalók: 1 kis görögdinnye (1,5 kg), 3 limett (esetleg 2 citrom), 6 lap fehér zselatin, 1 ek cukor.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Tormás fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Brokkolileves karfiolosan

    Hozzávalók:

    - 1 közepes fej karfiol
    - 1 közepes fej brokkoli
    - 2 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - pici olaj
    - 1 evõkanál liszt
    - só
    - ételízesítõ
    - 1 kis pohár tejföl
    - 1 tojás sárgája

  • Juhtúrós csusza kaporral

    Hozzávalók: 50 dkg Durillo fodros nagykocka, 25 dkg juhtúró kapor, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl;

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Túrós derelye (Túrós barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

loading...