2024.04.19. - Emma

Húsos csusza

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a húst, sózzuk, fûszerezzük. A paradicsomot lehéjazzuk, apró kockákra vágjuk, a szalonnát is, és a húshoz keverjük, majd néhány percig együtt pároljuk. A tésztát sós vízben kifõzzük. Elkészítjük a mártás: a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd habverõvel kevergetve felforraljuk. A kihûlt mártáshoz a tojássárgákat és a tejfölt hozzákeverjük és befûszerezzük. A húst, a mártást és a tésztát összekeverjük, tûzálló tálba öntve kisütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!