2024.04.24. - György

Bögrés szõlõlepény

Hozzávalók 12 szelethez: 1 kg vegyes szõlõ, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl), 1 bögre tejszín, 1 bögre darált dió, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 teáskanál vaj a formához, 2 evõkanál porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítés: A szõlõt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.

Elkészítés: A tojásokat keverõtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel. Apránként, kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a tejet. A tésztát kb. 20 percre hûtõbe, tesszük. A sütõt 200 C-fokra (gázsütõ 3. fokozat) elõmelegítjük. Kivajazzuk a sütõformát, beleöntjük a tésztát, és elosztjuk rajta a szõlõszemeket. A sütõben kb. 35 percig sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral. Amikor langyosra hûlt, szeleteljük és kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!