2024.03.29. - Auguszta

Mozzarellás gombatál

Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított gombát megmossuk, papírtörlõvel felitatjuk róla a nedvességet. A hagyma héját leszedjük, felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük. Serpenyõben 1 evõkanál vajat hevítünk, és a gomba felét megpirítjuk benne, sóval, borssal, fél kocka ételízesítõvel ízesítjük, majd tálra szedjük.

A maradék vajat felhevítjük, rátesszük a kétféle hagymát, belerakjuk a megmaradt gombát, és együtt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd mindkét adag gombát tûzálló tálba tesszük. A karikákra vágott paradicsomot és a felszeletelt mozzarellát elrendezzük a tetejükön, és 200 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt megsütjük. A tetejére összevágott friss bazsalikomot szórunk, és egy kis bazsalikomággal díszítve forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!