2024.04.19. - Emma

Paradicsommal töltött halfilé

Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 50 dkg burgonya, 4 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 7 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl zöldségleves (zöldségleves kockából), 1 dl fõzõtejszín, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 1 kiskanál cukor, csipet fehér bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott halfiléket félbevágjuk, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és a hûtõbe tesszük. A paradicsomokat felkarikázzuk, 16 szeletet félreteszünk, a többit kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és egészben, a forrásban lévõ sós vízben 25 perc alatt puhára fõzzük. A megtisztított és apróra vágott vöröshagyma felét kevés elõhevített vajon megpároljuk, liszttel megszórjuk, megpirítjuk, majd borral, zöldséglevessel felöntjük, és belekeverünk 1/2 dl tejszínt. Pár percig fõzzük. A maradék tejszínbe belekeverjük a tojássárgáját, és a leveshez öntjük. Ne forraljuk tovább. Cukorral, sóval, citromhéjjal, borssal, citromlével ízesítjük, majd átszûrjük.

A halszeletekre 2-2 paradicsomkarikát, zsályalevelet rakunk, megszórjuk sóval, borssal, és a szeleteket összehajtjuk. Elõhevített vajon mind a két oldalukat átsütjük, kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt vajon megpirítjuk a maradék hagymát, a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. A halat a burgonyával, a paradicsommal tányérra tesszük, és körbeöntjük a mártással, tetejét zsályalevéllel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!