2024.03.29. - Auguszta

Húsos burgonyarétes

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 tojás, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, 5 dkg vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, só; a töltelékhez: 10 dkg tepertõ, 20 dkg sonka, vagy megmaradt sült hús, 5 dkg füstölt szalonna, só, õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fõtt, áttört burgonyából, 2 tojássárgájából meg egy egész tojásból, 35 dkg lisztbõl, kevés sóval laza tésztát készítünk. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, zsírját más alkalomra félretesszük. A tepertõt ledaráljuk, vagy összevágjuk. A kiolvasztott füstölt szalonnát, a sonkát vagy a megmaradt sült húst apróra vágjuk, jól összekeverjük a tepertõvel.

Az ujjnyi vastagságúra sodort tésztát megtöltjük a húsos keverékkel. Két szélét megkenjük a maradék tojásfehérjével, a széleit behajtjuk, felsodorjuk. Tiszta konyharuhába bugyoláljuk, és forró, sós vízbe fektetjük. 20 percig fõzzük, majd kiemeljük a vízbõl, és kicsomagoljuk a konyharuhából. Felhevített vajon zsemlemorzsát pirítunk, belehempergetjük a rétest, majd felvágjuk, és frissen, melegen fogyaszthatjuk. Kalóriadús, laktató étel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!