rss
  • Ropogós burgonyaszirom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 3 tojás, 3 ek. finomliszt, só, õrölt bors, 1 csomag metélõhagyma, olaj a sütéshez.

    A burgonyát megtisztítjuk, majd uborkagyaluval felszeleteljük. A tojásokat felverjük, fûszerezzük, lisztezzük, és beletesszük a metélõhagymát. Ebbe a masszába forgatjuk a burgonyát, olajba mártott evõkanállal 2-3 burgonyát kiveszünk. Forró olajban 3-4 perc alatt ropogósra sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Sonkás-cukkinis pite

    Sonkás-cukkinis piteA lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát.

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Répatorta

    Hozzávalók:

    - 3 bögre liszt
    - 2 bögre cukor
    - 1 bögre olaj
    - 1 bögre ananász konzerv
    - 1 bögre nyers lereszelt répa
    - 2 dl ananász befõttlé
    - 3 db tojás
    - 2 teáskanál vanilliás cukor
    - 2 teáskanál sütõpor
    - 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    - 1 mokkáskanál só

  • Majonézes céklasaláta

    15 dg tisztára mosott céklát hámozzunk meg, és sajtreszelõn reszeljük le. Ezután mossunk meg 15 dg jonatánalmát, és kettévágva távolítsuk el a magházát, majd káposztareszelõn héjastól reszeljük le. Végül az egészet keverjük össze fél adag tartármártással.

  • Sólet

    Hozzávalók:

    10 dkg vajbab, 4 tojás, 1 kg burgonya, 1 kg csontos marhahús, gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csipetnyi paprika, 1 babérlevél, 5 dkg vaj, 1 szál sárgarépa, 10 dkg hántolt árpa, zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só

  • Káposztás rétes

    Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, õrölt bors.

  • Almás lepény

    Almás lepényAz almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 5 percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. Kis lángra rátesszük, hozzáadjuk a cukrot és megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk, picit lágy lesz a tészta és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kettéosztom, kilisztezett tepsibe rakjuk, erre kevés zsemlemorzsa kerül (vagy van aki grízt szór rá, hogy az alma leves ne áztassa fel a tésztát), majd erre a kicsvart alma és erre rá a másik tészta. Megszurkálom villával, megkenem a tojásfehérjével és lassú tűznél 40 percig sütöm

  • Almás krémes

    Hozzávalók:

    1,5 kg alma
    tésztához: 8 tojás, 20 dkg liszt, 18 dkg porcukor, 1/2 csomag sütõpor, 3-4 evõkanál víz, 1 púpos evõkanál kakaó
    krémhez: 2 vaniliás pudingpor, 18 dkg cukor, 6 dl tej, 1/4 kg margarin
    tetejére: csokoládémáz

  • Teák

    Fedezze fel a teázás õsi gyökereit. szertartásait és hagyományait, amelyek lágyan körülvesznek minket. Csodálkozzon rá, hány meg hány fajtáját és variációját termesztik szerte a világban.

  • Karfiol leves

    Karfiol levesVágjuk össze a fokhagymát, a vöröshagymát és a zellerszárat és rakjuk bele a felmelegített olajba. Lassú tűzön pároljuk egészen addig, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon főzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hűtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belőle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.

  • Rakott kel

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 közepes kelkáposzta, 1/2 kg darált hús, 2 db nagyobb vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 db tojás, ételízesítõ, bors, petrezselyem, kakukkfû, zsálya.

  • Mézes csirkeszárnyak

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny, 1 közepes nagyságú friss gyömbér, fél citrom leve, 1 narancs, 1 gerezd fokhagyma, fél dl Worcestershire mártás, 1 dl méz, 1 evõkanál dijoni csípõs mustár, 3 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyem.

  • Paraszt reggeli

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.

  • Otthoni kiwisaláta

    Hozzávalók: 1 lilahagyma, 3 nagyobb kiwi, 1 cs. petrezselyem, 1 hegyes erõspaprika, 1 citrom leve, 1 pici só, õrölt bors.

  • Karácsonyi habkarikák

    Hozzávalók (55 db): 4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor, 80 ml víz.

  • Villámgyors muffin

    Villámgyors muffinEz a muffin igazán gyorsan elkészíthető, csak néhány dolog kell hozzá és ami a legfontosabb: istenien finom. Elkészítés: A tojást jó alaposan elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a sütőport. A lisztet, a kakaót hozzáadjuk, majd a tejet is hozzáöntve csomómentesre elkeverjük. Ez a tészta alapja, innen mindenki úgy ízesíti, ahogy ő szereti és akarja. Lehet bele mazsolát tenni, csokidarabokat, cukorkát vagy esetleg gyümölcsdarabokat, ennek már csak tényleg a képzelet szab határt.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj,20dkg liszt, 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Csevapcsicsa hús nélkül

    Hozzávalók: 2 csomag szójagranulátum, 4 db tojás, 1-1 késhegynyi hagyma-, fokhagymakrém, pirospaprika, 1 fej hagyma, 3 kis paradicsompüré konzerv, 1 kk õrölt bors, 1 tk só, vegeta, sütéshez: olaj.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.