2024.04.25. - Márk

Dinnyecharlotte

Hozzávalók: 2 kisebb görögdinnye, 4 evõkanál frissen facsart citromlé, 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 20 babapiskóta, 1 dl konyak, 10 szem mandula.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az egyik dinnyét félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, húsát összeturmixoljuk, citromlevet csurgatunk rá. A tojásfehérjéket felverjük, folyamatosan adagolva hozzá a cukrot. A tejszínt is felverjük, és a tojáshabbal együtt felváltva adagoljuk a dinnyepüréhez. Az egészet tálba simítjuk, 3 órára mélyhûtõbe teszzük, és idõnként habverõvel felverjük, hogy csak félkeményre hûljön. Kis tálakat kibélelünk babapiskótával, megtöltjük a félig fagyott masszával, és visszatesszük a mélyhûtõbe. A másik dinnye húsát kockákra vágjuk, meglocsoljuk konyakkal, lefedjük, és hidegre tesszük. Tálalás elõtt a kis tálakat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen tálra tudjuk borítani belõle a tartalmát. Körberakjuk konyakos dinnyekockával, és a tetejére durvára vágott, pirított mandulát szórunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!