Hozzávalók: 25 dkg vörös bab, 3 hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marhahús, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz mexikói zöld paradicsom, 1 piros szárított csípõs paprika, 1 kaliforniai piros paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál oregano, kurkuma, chilipor, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot megmossuk, és éjszakára 1 liter vízbe beáztatjuk. Másnap az áztatóvizével együtt feltesszük fõni, hogy majdnem teljesen megpuhuljon. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és elõhevített olajon megpirítjuk. Beleforgatjuk a darált húst is, és együtt lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk és a csirkelevesbe áztatjuk. A konzervparadicsomot kinyitjuk, a levét lecsepegtetjük, és a darabokra vágott paradicsomot hozzáadjuk a húshoz.
A paprikát megmossuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát hosszú csíkokra vágjuk, és a megtisztított, felaprított fokhagymával együtt a húshoz keverjük. Beletesszük az oreganót, a kurkumát, a chilit, megsózzuk, és felöntjük 3 deci leveskockából készült csirkelevessel. A darált húst körülbelül egy órán keresztül gyenge tûzön pároljuk, amíg be nem sûrûsödik. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és még fél órán keresztül fõzzük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!