2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szõlõs ponty

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szem szegfûszeg, körömnyi fahéj, darabka citromhéj, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 40 dkg fehér szõlõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: A halszeletek bõrét lebontjuk, és a pontydarabokat vastag falú lábasba fektetjük. A fûszerekkel megszórjuk, és a fehérborral leöntjük. Lefedve, kis lángon körülbelül húsz perc alatt puhára fõzzük.

Ezalatt a szõlõt megmossuk, lecsepegtetjük és lecsumázzuk. A halat szûrõlapáttal forró tálra szedjük, és letakarva melegen tartjuk. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, a visszamaradt hallevet besûrítjük vele, ha kell, még kevés vízzel (vagy borral) hígítjuk. Az egészet átszûrjük, és a szõlõszemeket hozzáadva már csak addig hagyjuk a tûzön, mialatt a szõlõszemek kissé megtöppednek, de azért egészben maradnak. A halra öntve vajas párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!