2024.04.25. - Márk

Citromhab

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 dl friss citromlé, 1 dl friss lime (zöld citrom) lé, 3 teáskanál édesítõszer, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília-aroma, 3 dl tejszín, mentalevelek, pisztácia és fél narancs a díszítéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat lassú tûzön felolvasztjuk. Habverõvel, egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a citrom és a lime frissen kifacsart levét, 2,5 teáskanál édesítõszert, és a reszelt citromhéjat. Alaposan felverjük, és hagyjuk hûlni. A tojásfehérjéket a maradék édesítõszerrel és a vanília-aromával habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihûlt citromos masszához. A tejszínt habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a keverékbe. Poharakba adagoljuk és tálalás elõtt legalább 2 órára hûtõbe tesszük. Narancsgerezdekkel, néhány mentalevéllel és natúr pisztáciával díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!