rss
  • Spanyol burgonyafõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, sö,1 csokor metélõhagyma (snidling).

    loading...

    Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a megvagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta, a paradicsompürét beletesszük, és vízzel felengedve a húsleveskockát beledobjuk. Ha már elolvadt, a kockákra vágott burgonyát, az ugyancsak kockákra vágott paprikát belerakjuk, és ha a szalonna nem volt elég sós, utánasózzuk. Lassú tûzön megfõzzük, majd rövid lére sütve, a tetejét metélõhagymával sûrûn meghintve tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szójababsaláta

    Hozzávalók: 1/4 kg fõtt szójabab, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg burgonya, só, ecet.

  • Szalámis, sonkás rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg füstölt sonka
    - 20 dkg szalámi
    - 20 dkg füstölt sajt
    - 2 tojás
    - 3 dl tej
    - 1 doboz kukoricakonzerv
    - spagetti

  • Húsleves sajtgaluskával

    Hozzávalók: 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 2 ek. Liszt, 2 dl tej, 1 ek. olaj, 1 tk delikát ételízesítõ, 2 db. knorr tyúkhúsleveskocka.

  • Serpenyõs fokhagymás paprikás csirke

    Hozzávalók: 3 csirkemell filé, 1 konzerv sûrített paradicsom, 1 tasak fokhagymás pác, 1 gerezd fokhagyma, 2 pritamin paprika, frissen õrölt fekete bors, só, 1 dl olaj.

  • Minestrone leves

    Hozzávalók: 1 tisztított, karikázott sárgarépa, 1 tisztított, karikázott fehérrépa, 1 tisztított karikázott cukkini, karfiol, brokkoli, póréhagyma, olívaolaj, szurokfû, zúzott fokhagyma, bors, só, 1 liter zöldségleves (lehet kockából is), 1 kanál paradicsompüré, reszelt parmezán.

  • Joghurt szelet

    Hozzávalók a piskótához: 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 4 db tojás. Feltét: 4 dl gyümölcslé, 20-30 dkg gyümölcs kiwit és ananászt ne, 2 dl tej, 1 db habpótlópor, 1 nagy zselatin 20g, 15 dkg cukor, 4 dl natúr joghurt, 1 nagy zselatin, díszítésnek tetszés szerint gyümölcs.

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés sz. só.

  • Töltött cukkini

    Hozzávalók: 1 cukkini, 1 marék rizs, 1 tojás, bazsalikom levél, vegeta, reszelt sajt, paradicsom, paprika.

  • Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbal

    Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbalA saláta elkészítéséhez: egy tálban összekeverjük a babot, a tonhalat, a hagymát, a bazsalikomot és a citromhéjat. Hozzáadunk mintegy 60 ml öntetet (a többi öntetet a rukkolához tartalékoljuk). Összeforgatjuk, hogy az öntet egyenletesen bevonja a hozzávalókat. (A saláta lefedve, hűtőben 1 napig áll el.) Közvetlenül tálalás előtt nagy tálba tesszük a rukkolát. Hozzáadjuk a megmaradt öntetet, és alaposan összeforgatjuk. Az öntet elkészítéséhez: kis tálban összekeverjük a citromlevet és a fokhagymát. Apránként hozzákeverjük az olajat. Borssal ízesítjük.

  • Zöldfûszeres mártás

    Hozzávalók: 1/2 csésze (1,25 dl) sózott vaj, 1/2 citrom leve, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 2 evõkanál apróra vágott zöldfûszer (metélõhagyma, tárkony, petrezselyem, stb.)

  • Zellersaláta almával vegyítve

    Hozzávalók:

    - 40 dkg zellergumó
    - só
    - 1 kávéskanál porcukor
    - 1 citrom
    - 40 dkg savanykás alma
    - 1 tubus majonéz
    - 1 dl tejszín vagy tejföl

  • Túrós meggyes rétes

    Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 15 dkg meggy, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg búzadara, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Uborkasaláta túrókrémmel

    Hozzávalók: 50 dkg salátauborka, 2 dkg só, 3 cl ecet, 3 cl olaj, 5 dkg cukor, 15 dkg túró, 1,5 dl tejföl, 1 dkg fokhagyma.

  • Túrógolyók rózsaszírupban

    Hozzávalók: 18 dkg khoja (1 tubus cukrozatlan sûrített tej) 35 dkg cséna (2 1/2 liter zsíros tejbõl készített túró) 1 púpozott csésze liszt 1 púpozott csésze porcukor olaj v. ghee a sütéshez 1 evõkanál pisztácia +a szirup 4 csésze cukor 3 csésze víz néhány csepp rózsa esszencia 2 evõkanál tej (a szirup megtisztításához).

  • Baconba tekert csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke máj
    - 1 csomag szeletelt bacon szalonna
    - pici olaj
    - só vagy delikát

  • Hagymaleves

    Kisegítõ levesnek néha ez is jó, egész egyszerû, de jól elkészítve elég ízletes. Úgy mint a paprikáshoz, finomra vágott kis fej vereshagymát sárgára pirítunk, fél kávéskanál rózsapaprikát teszünk hozzá és kevés liszttel behintjük, meleg vízzel felöntve jó sokáig fõni hagyjuk.

  • Gombaszószos töltött burgonya

    Gombaszószos töltött burgonyaAz apróra vágott hagymát az olajon kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, kevés víz hozzáadásával, megpároljuk, majd hozzákeverünk 1 felvert tojást, hogy összefogja a masszát. A hámozott nyers burgonyát karalábévájóval kifúrjuk, majd megtöltjük a darált hússal. Egy edénybe lerakjuk a krumpliból kivájt korongokat, ezekre helyezzük a töltött krumplit, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, amennyiben a krumpli megfő. A megmaradt olajon megpároljuk a gombát, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat, fűszerezzük.

  • Olivabogyós oregánós spagetti

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 20 dkg paradicsompüré, 20 dkg tonhal (olajos), 1 gerezd fokhagyma, 2 ek oregánó (szárított), 1/2 ek peperoncino paprika, 1 ek extra szûz olíva olaj.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre: 1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka.

  • Rántott tüdõ gombóckák

    Hozzávalók: 30 dkg sertéstüdõ, 2 db egész tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, 1 késhegynyi szerecsendió-reszelék, ízlés szerint só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

loading...