rss
  • Spanyol burgonyafõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, sö,1 csokor metélõhagyma (snidling).

    Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a megvagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta, a paradicsompürét beletesszük, és vízzel felengedve a húsleveskockát beledobjuk. Ha már elolvadt, a kockákra vágott burgonyát, az ugyancsak kockákra vágott paprikát belerakjuk, és ha a szalonna nem volt elég sós, utánasózzuk. Lassú tûzön megfõzzük, majd rövid lére sütve, a tetejét metélõhagymával sûrûn meghintve tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mustáros-mézes csirkemellek

    Mustáros-mézes csirkemellekAz apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a serpenyőbe dobunk egy darabka vajat, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig sütjük minden oldalát. (De hagyhatjuk egész szeletekben is.) Aláöntjük a bort, 1 percig erősebb lángon forraljuk, míg az alkohol elpárolog belőle. Hozzáadjuk a mézet, mustárt, reszelt gyömbért, chilipelyhet, 1-2 percig rotyogtatjuk. Belekeverjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt összefőzzük. Ha nem sűrűsödne be kellőképpen egy evőkanál liszttel sűrítjük. Közben megfőzzük a rizst.

  • Marokkói csirke

    Hozzávalók:

    2 csirkemell feldarabolva, 1 evõkanál méz, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 fej nagyobb hagyma, 2 citrom leve, só, 1 marék mazsola, 1 marék aszalt szilva, olaj a tajine kikenéséhez, 1 dl víz, 1 dl muskotályos fehérbor



  • Káposztás rétes

    Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, õrölt bors.

  • Carolans

    Hozzávalók: 6 tojás sárga, 30 dkg porcukor, 4 dl tejszin, 2 dl rum, 3 dl forralt, majd lehûtött tej,
    3 evõkanál nutella krém, 3 dl vodka.

  • Grillage torta

    25 deka mandulát leforrázva, megtisztítunk, jól megmosva, leszárítjuk.

  • Fahéjas meggytorta

    Hozzávalók:

    4 tojás, 22 dk cukor, 12 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítõ, 2 teáskanál sütõpor, 3 teáskanál fahéj, 3 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg (720 ml) meggybefõtt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg vágott dióbél, csokoládélevél, porcukor

  • Túrós kávékrém õszibarackkal

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 6 dkg cukor, 2 dl hideg presszókávé, 15 dkg tejszín, 5 õszibarack, ostyacsövecskék, csokireszelék a díszítéshez.

  • Szegedi fánk

    Hozzávalók: liszt 1 kg, élesztõ 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.

  • Tejszínes hagymaleves

    Tejszínes hagymalevesA vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd a forró olajon, üvegesre pároljuk. Ha a hagyma megpirult ezt követően hozzáadjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük, és felöntjük a húslevessel. (Oda kell figyelni, oda ne kapja a lisztet.) Felforraljuk lassú tűzön, majd beízesítjük a fűszerekkel. A tejszínbe szedünk egy kevés forró levet, összekeverjük, és kavarás közben visszaöntjük a lábosba. A legvégén ha kell még, ízesítjük. Forrón szedjük tányérba, reszelt sajttal megszórjuk és pirítóst adunk hozzá, ami lehet kenyérből vagy baguetteből.

  • Pácolt virslisaláta paprikával

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint.

  • Indiai rizs

    A rizst szûrõben öblítsd le, csorgasd le, s hagyd megszikkadni. A vöröshagymát reszeld meg, s keverd bele a felhevített vajba. Egy-két perc múlva add hozzá a rizst, s - idõnként megkeverve - addig melegítsd, amíg nem válik üvegessé.

  • Bounty-s muffin

    Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítõ (vagy finomliszt), 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás;

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: Fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Citromos túrókrém

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 citrom héja és leve, édesítõ, 1 tojás.

  • Amaretti

    Amaretti: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Tatár saslik

    Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 1 fej reszelt hagyma, 1 evõkanál torma, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál ecet, törött bors, só, olaj.

  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

  • Almás csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál finomliszt, olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), ízlés szerint só, csipetnyi cukor.