2024.04.16. - Csongor

Gombával töltött paprika

Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldpaprikát kicsumázzuk és leforrázzuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és apró szeletekre vágva az apróra vágott hagymával együtt zsírban megpároljuk. A rizst vízben félig puhára fõzzük, és leszûrjük. A párolt gombát és a rizst elkeverjük egy egész tojással, megsózzuk, egymás mellé tesszük õket, és leöntjük a rizs fõzõlevével felhigított paradicsompürével. Ízlés szerint megsózzuk, megcukrozzuk a mártást, és addig fõzzük, míg a paprikák meg nem puhulnak. Adhatunk hozzá sós vízben fõtt burgonyát.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!