Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztahengert 8 egyenlõ részre vágjuk, és a szeleteket lisztezett deszkán 3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk. A lapokat megkenjük tejföllel, és a tölteléket a közepére halmozzuk. A lapok egyik felét ráhajtjuk a másik felére, és a széleit enyhén összenyomkodjuk, hogy ne tudjon szétnyílni.
A derelyék tetejét kevés olvasztott vajjal megkenjük, és sütõedénybe rakjuk, hogy kissé takarják egymást. 180 fokra elõmelegített sütõben 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Szaftosabb lesz a derelye, ha a sütési idõ felénél meglocsoljuk tejszínnel, de sütés közben is kenegethetjük olvasztott vajjal. Friss zöld salátát kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!