2024.04.24. - György

Burgonyás derelye csirkemájas zöldfûszerekkel

Hozzávalók: 1 kg elõzõ nap fõtt lisztes burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt, frissen reszelt szerecsendió, õrölt bors; a töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 4-5 evõkanál vágott zöldfûszer (petrezselyem, snidling, turbolya), 3 dkg vaj, 5 dkg olvasztott vaj, 1 pohár tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A meghámozott fõtt krumplit finomra reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, aprónként beleszitáljuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belõle. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és henger alakúra formázzuk. A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, és a zöldjének egy részével együtt karikákra vágjuk. A májat megmossuk, hártyáit eltávolítjuk, az epét kivágjuk, ügyelve arra, nehogy kifakadjon, és a karikákra vágott hagymával együtt kevés zsiradékon átforgatjuk.

A tésztahengert 8 egyenlõ részre vágjuk, és a szeleteket lisztezett deszkán 3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk. A lapokat megkenjük tejföllel, és a tölteléket a közepére halmozzuk. A lapok egyik felét ráhajtjuk a másik felére, és a széleit enyhén összenyomkodjuk, hogy ne tudjon szétnyílni.

A derelyék tetejét kevés olvasztott vajjal megkenjük, és sütõedénybe rakjuk, hogy kissé takarják egymást. 180 fokra elõmelegített sütõben 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Szaftosabb lesz a derelye, ha a sütési idõ felénél meglocsoljuk tejszínnel, de sütés közben is kenegethetjük olvasztott vajjal. Friss zöld salátát kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!