rss
  • Tápláni sonkás csusza

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg darált fõtt sonka, 3 ekanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 1 üveg passzírozott paradicsom, 3 tojássárgája, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, 3 ekanál liszt, 1 dl tej, 2 ekanál tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, õrölt bors, 1 kávéskanál majoranna, 1 kávéskanál õrölt kömény.

    A kockára vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst és a fûszereket. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és rotyogtatjuk. A tésztát kifõzzük, leszûrjük.

    A mártás készítése:

    A margarinnal, forró tejjel, liszttel besamelt készítünk. Kihûtjûk, közben a 3 tojás sárgáját 2 evõkanál tejföllel elkeverjük, s a kihûlt besamelhez adjuk. Ezután a húst, a csuszatésztát és a mártást lazán összekeverjük, és 15-20 percig sütõben sütjük. Majd megszórjuk reszelt sajttal, és ráolvasztjuk a tetejére.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgarépás pogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg fõtt köles, 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1-1 ek lenmag, szemes köménymag, 1-1 kk zellermag, kapormag, 1-1 mk szódabikarbóna, borkõpor, 1 dl olaj, 2 dl víz.

  • Juhtúróval töltött gombafejek

    A csiperkét megtisztítjuk, kalapját levágjuk, besózzuk és kevés forró olajban elõsütjük. A juhtúróhoz hozzákeverjük a karikára vágott póréhagymát, szerecsendióval fûszerezzük és a gombafejekbe töltjük.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Csirke gyorsan egyszerûen

    Hozzávalok: 1kg csirkemellfile, 1 tasak francia hagymalevespor, min. 5dl tejszin.

  • Kókuszdió

    Hozzávalók:

    a külsejéhez: 2 evõkanál rum; 5 dkg keserû kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor; a belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor; forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez: 15 szem fél dióbél

  • Almás rakottas

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Saslik nyárson sütve

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

  • Almás-mazsolás rizs

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs (tipp: a basmati rizs, ha nem is kapható mindenütt, nagyon illik ehhez!), 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is).

  • Kiwiturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kiwi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 liter tej, õrölt fahéj.

  • Gombafejek juhtúróval töltve

    A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig fozzük, majd leszurjük és hagyjuk kihulni. A juhtúrót simára keverjük, és borssal ízesítjük.

  • Bécsi kuglóf

    4 tojás sárgáját, 25 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével habosra kell keverni, majd közben fokozatosan hozzáadni 1,5 dl étolajat, 1 dl vizet, végül 20 dkg lisztet és 1 csomag sütõport.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Petrezselymes újburgonya

    Hozzávalók: 1 kg újburgonya, S dkg vaj, 1-2 csokor petrezselyemzöld, só.

  • Karácsonyi gyümölcskenyér

    Hozzávalók: 7 tojás, 7 evõkanál cukor, 8 evõkanál liszt, 2 kávéskanál sütõpor, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Baconös sajtkrémleves

    Baconös sajtkrémlevesA húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet tejföllel vagy főzőtejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig. Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban aranybarnára pirítjuk. Ha kész, fokhagymával bedörzsöljük, majd apró kockákra vágjuk. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük. Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Ecetes fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 1/2 tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj.

  • Chop suey

    Hozzávalók: 35 dkg babcsíra, 1 tojás, 15 dkg bármilyen hús, 4 evõkanál olaj, 2 ek szójaszósz, 1 tk só, 1,5 tk cukor, 2 ek fehérbor, 1 ek paradicsompüré, 4 ek tyúkleves, 1 csipet bors, 2 ek disznózsír, 4 szál zöldhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva;