Hozzávalók: 40 dkg zellergumó, só, 1 evõkanál cukor, 1 citrom, 3 nagyobb alma, 1 dl majonéz, 1 evõkanál fehérbor, 1-2 evõkanál tejszín, 4 dkg tisztított dióbél, 8 dkg piros vagy fekete szõlõ.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A meghámozott zellergumókat megmossuk. Legyaluljuk. Megsózzuk, kevés cukorral és citromlével meglocsoljuk. Kicsit állni hagyjuk. Közben az almákat meghámozzuk, és szintén vékonyra gyaluljuk. Összekeverjük a zellerrel. A majonézt fehérborral, tejszínnel hígítjuk, és a salátára öntjük. Óvatosan összekeverjük. Tálaláskor durvára vágott dióbéllel és szõlõszemekkel megszórjuk a tetejét.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!