rss
  • Betyárzöldbab

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöld, 10 dkg apró szemû tarhonya, 1 dl kefir, pirospaprika, só.

    Az apróra vágott füstölt szalonnát beletesszük a bográcsba, és kiolvasztjuk. A pörcöt leszûrve félretesszük. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, majd a megmosott, megtisztított és felvágott zöldbabot lepirítjuk. Megszórjuk az apróra metélt petrezselyemzölddel, és felöntjük 1 liter vízzel. Metéltre vágjuk a sonkát, a zöldpaprikát, és a megpirított tarhonyával együtt hozzáteszük a zöldbabhoz.

    A bográcsban forralással és idõnként megrázogatva addig fõzzük, míg a tarhonya megfõ. Közben ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk. Végül hozzátesszük a felszeletelt paradicsomot és kefirt, még egyet forraljuk, és tetejére szórjuk a korábban félrerakott szalonnapörcöt. Legalább 5 percig hagyjuk lefedve, s azután tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg sertéslapocka; 5 dkg zsír; 2 gerezd fokhagyma, megtisztítva; 1 nagyobb fej hagyma, megtisztítva; 1 evõkanál pirospaprika; 1 kiskanál õrölt köménymag; 2 zöldpaprika; erõs paprika ízlés szerint; 1 paradicsom; 80 dkg savanyú káposzta; 4 dl tejföl; 5 dkg finomliszt.

  • Vegyes leves

    Hozzávalók: fél kg karalábé (nem fás!), fél kg fejtett zöldborsó, 3 ek olaj, só, cukor, pirospaprika, jó adag csipetke (1 tojás, maréknyi liszt, csipetnyi só), vágott petrezselyemzöld, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt.

  • Párolt marha szelet

    Felsálszeletet jól megveregetünk (2-3 személyre elég 1/2 kiló), besózzuk, kevés törött borssal behintjük.

  • Gomba paprikás lisztben (sörkorcsolya)

    25-30 dkg. apró fejû gombát, picit megsózzuk, majoránnázok, borsozok, egy kis ételízesítõvel és fokhagyma sóval megszórjuk, majd betesszük a hûtõbe, hogy az ízeket jól felvegye. 1 óra múlva kivesszük, közben lisztet pirospaprikával összekeverjük.

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 l tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 evõkanál cukor.

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

  • Húsvéti pulykamell

    Hozzávalók: 4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg fõtt sonka, 2 db fõtt tojás,1/2 piros színû paprika, kevés zöld fûszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fûszer, bors, étolaj;

  • Sült oldalas (Rippenfleisch)

    Hozzávalók: 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só.

  • Anci túróscsuszája

    Hozzávalók: 70 dkg száraztészta, fél kg tehéntúró, 1 pohár tejföl, 20 dkg füstöltszalonna, mokkáskanál só

  • Cseresznyés felfújt

    Elõkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Kókusz cookie

    Hozzávalók: 1 pohár liszt, 1 pohár kristálycukor, 1 1/4 pohár kókuszreszelék (10 deka), 1 tojás, 1/2 pohár vaj vagy margarin, cseresznye, meggy vagy más kemény lekvár.

  • Sajtos rakott pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 40 dkg reszelt sajt, 5 dl tej, 5 db tojás, fokhagymakrém, zsemlemorzsa, liszt, margarin, só.

  • Alföldi gulyásleves

    Hozzávalók 8 személyre:

    1 kg marhahús, 8 dkg zsír, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 teáskanál pirospaprika, 1 kg burgonya, 2-2 zöldpaprika és paradicsom, 3-3 sárga- és fehérrépa, köménymag, fokhagyma ízlés szerint, külön elkészített csipetke

  • Sertés káposztaleves

    Hozzávalók: 75 dkg sertéscsont, 25 dkg sertésszív, 5 dkg zsír, 30 dkg fehérkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2,5 dl tejföl, 1/2 babérlevél, 5 dkg hagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 dkg só, csipetnyi bors, paradicsompüré.

  • Sajtos hagymaleves

    Tisztítsunk meg és karikázzunk fel két nagy vöröshagymát, és egy kis margarinon pirítsuk meg. Ha kész, keverjük el két evõkanál liszttel, majd öntsük fel egy liter húslevessel.

  • Kapros tök tejfölös tojással sütve

    Hozzávalók: 2 kg spárgatök, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomó kapor, 1 kiskanál KNORR Delikát ételízesítõ.

  • Fehérkenyér kenyérsütõgépbõl

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só.