2024.04.25. - Márk

Betyárzöldbab

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöld, 10 dkg apró szemû tarhonya, 1 dl kefir, pirospaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott füstölt szalonnát beletesszük a bográcsba, és kiolvasztjuk. A pörcöt leszûrve félretesszük. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, majd a megmosott, megtisztított és felvágott zöldbabot lepirítjuk. Megszórjuk az apróra metélt petrezselyemzölddel, és felöntjük 1 liter vízzel. Metéltre vágjuk a sonkát, a zöldpaprikát, és a megpirított tarhonyával együtt hozzáteszük a zöldbabhoz.

A bográcsban forralással és idõnként megrázogatva addig fõzzük, míg a tarhonya megfõ. Közben ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk. Végül hozzátesszük a felszeletelt paradicsomot és kefirt, még egyet forraljuk, és tetejére szórjuk a korábban félrerakott szalonnapörcöt. Legalább 5 percig hagyjuk lefedve, s azután tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!