2024.03.29. - Auguszta

Húsos kukoricás pizza

Hozzávalók: 20 dkg darált hús, 3 fej vöröshagyma, 5 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 4 kis chili paprika, 1 doboz csemegekukorica, 1 csomag pizzatészta por, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 evõkanál olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Olajat hevítünk, beletesszük a darált húst, és addig kevergetjük, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadunk 2 kockákra aprított hagymát, az áttört fokhagymát, és együtt tovább pirítjuk. Liszttel meghintjük, megpirítjuk, és beleteszünk 3 cikkekre vágott paradicsomot, belekeverjük az egészben hagyott chili paprikát, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig fõzzük.

A konzerv kukoricát lecsöpögtetjük, és a chilihez adjuk. 2 paradicsomot és a megmaradt vöröshagymát karikákra vágjuk. A pizzatésztát a csomagoláson lévõ utasítás szerint elkészítjük, és egy 30x40 centis tepsibe kinyújtjuk. Elosztjuk rajta a chilis kukoricát, és beborítjuk paradicsom- és hagymakarikákkal. Tejföllel megkenjük, sajttal meghintjük, és 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Oreganóval megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!