2024.03.29. - Auguszta

Fejes saláta hússal, majonéz nélkül

Hozzávalók: 12 dkg fõtt marhahús v. sült hús, 2 db fejes saláta (szép nagy), 15 dkg friss paradicsom (apró, kemény húsú), újhagyma, só, törött bors, mustár, ecet, citromlé, olaj, zöldpetrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Porcelán vagy zománcozott keverõtálba teszünk 2 evõkanál olajat, egy evõkanál ecetet, két kávéskanálnyi mustárt és egy kis csomó finomra vágott zöldpetrezselymet.

Megsózzuk, borsozzuk és egy fél citrom megszûrt levét hozzáadva, az egészet habverõvel jól összekeverjük. Ekkor beletesszük egymás után a kisebb szeletkékre aprított újhagymát (zöld szárának nagy részét is bele kell vágni), a kisebb cikkekre vágott sovány fõtt vagy sült húst, majd a szeletekre vágott friss paradicsomot és végül a kisebb levélkékre tépett fejes salátát.

Az egészet vigyázva keverjük össze, hogy ne törjön, és ízlés szerint utána ízesítve üveg vagy porcelán salátástálba téve néhány percre hûtõszekrénybe helyezzük, majd azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!