2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fasirtocskák gombás bormártásban

Hozzávalók: 500 g darált hús, 2 db szikkadt zsemle, 1 kis fej hagyma, 100 g póréhagyma 100 g sárgarépa, 400 g sampinyon gomba, 1 cs. petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 2 csipet szárított kakukkfû, 1 csipet majoranna v. oregánó, 2 tojás, só, bors, 50 g margarin, 1 dl olaj, 20 g liszt, 2 és fél dl száraz fehérbor, 1 db zöldséges fûszerkocka, 1 dl tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apró kockára, a pórét és a sárgarépát karikára, a gombát vékony szeletekre, a petrezselymet finomra vágjuk. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemlét, az áttört fokhagymát, a petrezselyem felét, az olajban elõsütött vöröshagymát, a kakukkfüvet, majorannát, tojást, ízlés szerint sót, borsot. Összedolgozzuk, majd 20-24 kis gombócot formálunk belõle.

Egy nagyobb serpenyõben felforrósítjuk a margarint és az olajat, beletesszük a fasírtocskákat és aranybarnára sütjük, és tányérra szedjük õket. A serpenyõbe rakjuk a pórét, sárgarépát és a gombát, 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk liszttel, felöntjük 2 és fél dl vízzel és a borral, beletördeljük a fûszerkockát és fedõ alatt 5-6 percig fõzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, beletesszük a megsütött fasírtocskákat, összeforraljuk, végül megszórjuk a maradék petrezselyemmel. Fõtt burgonya és röszti illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!