rss
  • Csíktusnádiak aprópecsenyéje

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 500 g sertéskaraj (csont nélkül), vagy szûzpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. margarin, 300 ml tejszín, 50 g liszt, tárkony, 100 ml fehérbor. Sült zöldséghez: 200 g zeller, 200 g sárgarépa, 200 g gomba, 1 db paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 150 g ceruzabab, 1 db paradicsom, 1 db lilahagyma, só, bors, petrezselyem, oregano, 50 g vaj.

    loading...

    A margarinon megfuttatott vöröshagymán megpirítjuk a csíkokra vágott sertéshúst, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, majd liszttel megszórjuk. Tejszínnel és fehérborral felengedjük és felforraljuk. Sült zöldség: a zöldségeket megtisztítás után kisebb darabokra vágjuk, elõbb a zellert és a sárgarépát vajon megfuttatjuk, majd a többi zöldséget is megpirítjuk, fûszerezzük. A végén hozzáadjuk a paradicsomot és készre sütjük. A hússal együtt tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrópuffancs

    Hozzávalók: 1/4 kg liszt, 1/4 kg túró, 1 pohár tejföl, 3 db tojás, fél zacskó sütõpor, 1 zacskó vaníliás cukor, pici só.

  • Fokhagymás gombaleves

    Hozzávalók: fél kilónyi erdei gomba, 2 fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 deci tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors, paprika.

  • Vodkás citrom befõtt

    Hozzávalók: 1 kg kezeletlen citrom, 3 dl vodka, 20 dkg cukor, 15 mentalevél.

  • Marha erõleves

    Hozzávalók: 1 kg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 tojásfehérje, 1 kiskanálnyi paradicsompüré, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, bors, só.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu.

  • Olivás sajtgolyók

    Hozzávalók:

    12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt, só, pirospaprika.

  • Mákos-almás rétes

    Mákos-almás rétesA citromot beáztatjuk, majd lereszeljük a héját. A citromhéjat, mákot és a mazsolát annyi tejben megfőzzük, hogy sűrű legyen a massza. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral együtt összekeverjük a megfőzött masszával. A réteslapokat egy enyhén nedves konyharuhára terítjük, olajjal megkenegetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a kihűlt tölteléket, és a konyharuhával felgöngyöljük. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Melegen, porcukorral díszítve tálaljuk.

  • Hamis "borjú" vagdalt

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertésdagadó, 1,5 dl tejszín, fél citrom, só és törött fehér bors ízlés szerint, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Mézes fehérrépaleves

    Hozzávalók: 1 kg fehérrépa, 1 póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 4 evõkanál méz, 2 dl tejszín, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt.

  • Fűszeres mártásos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg széles metélt
    - 5 gerezd fokhagyma
    - 5 dkg mogyoróvaj
    - 10 dkg friss bazsalikomlevél
    - 5 dkg fűszeres sajt
    - 10 dkg parmezán sajt
    - őrölt bors
    - olaj ízlés szerint

  • Tepertős pogácsa

    Tepertős pogácsaA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját és a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra elnyújtjuk. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a darált tepertőt. Megszórjuk a sóval, borssal. A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.

  • Fahéjas ribizli-zselé

    Hozzávalók kb. 90 dkg-hoz: 1,3 kg ribizli, 6 szem szegfûszeg, 5 cm-es fahéjdarab, vörösborecet.

  • Epres képviselõfánk

    Hozzávalók: 20 dkg eper, 25 dkg sovány tehéntúró, fél evõkanál zselatin; a tésztához: 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, negyed liter víz, citromfû levél, porcukor a szóráshoz.

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Töltött csirke

    A még fiatal, de már szép húsos csirkét, vigyázva tisztítjuk, hogy a bõre be ne szakadjon s a kibelezésnél is óvatosan bánjunk vele, hogy a nyak és mell bõre szépen egybe maradjon. Megmosva, besózzuk s a következõ töltelékkel töltjük.

  • Uborkamártás

    Hozzávalók: 2 db közepes csemege uborka, 2 kanál olaj, 2 kanál liszt, só, cukor, pár szál kapor.

  • Májas-lepény

    Hozzávalók: Máj 15 dkg, tojás 2 db, só 1 késhegynyi, bors 5 szem, petrezselyem 2 szál, morzsa 5 dkg, zsír 3 dkg.

  • Kolbász variációk disznóvágásra

    Ha a disznóvágásra gondolunk (nem az EU kompatibilis nagyüzemire, hanem az igazi falusira), akkor a kolbász receptje nem hiányozhat egyetlen háziasszony tarsolyából sem. Most megosztunk Önökkel néhány kolbászos receptet.

  • Somlói galuska

    Hozzávalók: fél kg piskótatészta, 75 ml konyak, 15 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 1 kk margarin, 2,5 dl tejszín, 1 tábla blokkcsokoládé, fél dl sûrített tej.

  • Bundás karalábé

    Hozzávalók: 4 karalábé, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;

loading...