rss
  • Almatorta hercegnõ módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg leveles vajastészta, 5 db jonatánalma, 5 dkg vaj kevés fahéj, 5 dkg porcukor, 3 dkg mazsola.

    A gyümölcstortaformát az egyenletesen kinyújtott leveles vajastésztával kibéleljük, majd a meghámozott, magházától megtisztított negyed almagerezdeket szorosan egymás mellé ráhelyezzük. Fahéjjal ízesített porcukrot szitálunk rá, majd a megmosott mazsolaszemeket egyenletesen elosztva az almaszeletek közé szórjuk. Gyümölcstortaforma nagyságú, vastag zsírpapírt vágunk, melyre a vajat egyenletesen rákenjük. Ezt az almával bélelt formára tesszük, és meleg sütõben készre sütjük. Forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Birkahús leves

    Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.

  • Flambírozott garnélatányér

    Hozzávalók: 20 dkg konyhakész koktélrák, 20 dkg csiperke gomba (konzerv), 1 dl fehérbor, 1 ek olaj, 1 ek apróra vágott zöldõetrezselyem, frissen õrölt feketebors, só, 4 fóliatányér, fél dl flampírozó párlat.

  • Babos rizstészta

    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 csomag rizstészta kb. 15 dkg fehérbab.

  • Tojásos krumplileves

    Hozzávalók:

    - 10 dkg sárgarépa
    - 5 dkg fehérrépa
    - 1/2 szál póréhagyma
    - 1 szárzeller
    - 50 dkg újburgonya
    - 3 evőkanál olívaolaj
    - 1 babérlevél
    - 1 evőkanál vágott petrezselyem

    A tojáshoz:

    - 1 evőkanál ecet
    - 4 tojás

  • Csípõs gombasaláta

    Hozzávalók: Egy üveg gomba (apró), 1 hegyes erõs paprika, 2 ek 20 %-os ecet, 1 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta.

  • Gombás halpaprikás

    Hozzávalók: 600 gramm harcsa színhús, 240 gramm gomba, 80 gramm zsír, 30 gramm liszt, 1 deciliter tejföl, néhány szál petrezselyem, 4 adag galuska, só és fûszerpaprika ízlés szerint.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: Kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só

  • Egyszerû tejfölös pogácsa

    Langyos tejben 2 dkg élesztõt 2 dkg cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral jól elmorzsolunk.

  • Szalonnás káposztasaláta

    Nagyon vékonyra felvágunk egy 80 dekás fehérkáposztafejet, és sós vízzel 1eforrázva, másnapig állni hagyjuk.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Töltött savanyú káposzta

    Éppen úgy tesszük fel a vágott káposztát, mint az elõbbinél s a szinte savanyított leveles káposztát szétvesszük, mindegyik levelét megtöltjük ugyanavval a töltelékkel, mint a töltött paprikát, csak még vagy 10-12 deka jó füstölt szalonnát is apró kockákra vágva, a töltelékhez keverünk s a pirított hagymához kevés paprikát is teszünk, mielõtt a húshoz keverjük.

  • Tejleves

    Hozzávalók: 500 g hagyma, 30 g vaj, 1 l tej, 120 g reszelt sajt (Maasdam), 4 szelet házi kenyér.

  • Amerikai brownie

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 35 dkg cukor, 1,75 dl olaj, 17,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, ½ rúd vanília, vaj a kikenéshez, 10 dkg mogyoró.

  • Amerikai hamburger

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 3 teáskanál worcester-szósz, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál ketchup, 1/2 teáskanál õrölt bors, só, olaj, 4 hamburger-zsömle, 4 salátalevél, 1/2 lilahagyma, 2 paradicsom, 1/2 salátauborka, 4 szelet sajt.

  • Blue Lagoon

    Az összetevõket egy pohárban jéggel elkeverjük, felöntjük a limonádéval, majd újra megkeverjük.

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók: egy doboz tonhalkonzerv, aprított tonhalból, olajban; kifõzni való tészta – persze nem kell bele az egész, késõbb is meg tudod fõzni, ami még a zacskóban marad; 1 citrom; fûszerek; olaj, só.

  • Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbal

    Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbalA saláta elkészítéséhez: egy tálban összekeverjük a babot, a tonhalat, a hagymát, a bazsalikomot és a citromhéjat. Hozzáadunk mintegy 60 ml öntetet (a többi öntetet a rukkolához tartalékoljuk). Összeforgatjuk, hogy az öntet egyenletesen bevonja a hozzávalókat. (A saláta lefedve, hűtőben 1 napig áll el.) Közvetlenül tálalás előtt nagy tálba tesszük a rukkolát. Hozzáadjuk a megmaradt öntetet, és alaposan összeforgatjuk. Az öntet elkészítéséhez: kis tálban összekeverjük a citromlevet és a fokhagymát. Apránként hozzákeverjük az olajat. Borssal ízesítjük.

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.