Hozzávalók: 0,7 dl tej, 17,5 dkg vaj, 3 tojás, 1,5 kávéskanál só, 4 evõkanál cukor, 44 dkg liszt liszt, 2,5 kávéskanál szárított élesztõ, 8 dkg aszalt áfonya.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tejet öntsük a kenyérsütõ gép tartályába, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojásokat, a sót, a cukrot, majd szórjuk bele a liszt felét, az élesztõt, a durvára darabolt aszalt áfonyát, és végül a maradék lisztet. Csukjuk le a gép tetejét, és indítsuk el a megfelelõ menügomb megnyomásával. Amikor elkészült, vegyük ki a sütõtartállyal együtt, 3-4 percig pihentessük, majd borítsuk ki a formából. Amint kihûlt, szeleteljük félujjnyi vastagra, és kínáljuk forró teával.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!