2024.04.25. - Márk

Olasz spagettileves

A megtisztított és felaprított burgonyát, hagymát és sárgarépát olajon megpároljuk, majd kb. 1 1 l vízzel felengedjük és az ízesítõkkel együtt fõzzük. Amikor félig elkészült (kb. 10 perc), belekeverjük a lehámozott, felszeletelt paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és spagettit. Puhára fõzzük, így egy majdnem sûrû, fõzelékhez hasonló ételt kapunk. Tetszés szerint hígítható. Tálaláskor bõven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
2 db közepes burgonya
2 db kemény paradicsom
2 fej hagyma
2-3 sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
15 dkg spagetti száraztészta
10 dkg parmezán vagy más, ízes, olvadó sajt
1 csokor petrezselyem vagy zeller
1 teáskanál só
csipetnyi cukor
1 kávéskanál olasz fûszerkeverék
csipetnyi curry
1 kávéskanál olaj
vegeta

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!