rss
  • Bajor tormaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 szál torma (friss), 30 dkg liszt, 5-5 dl tej és húsleves (leveskockából), 2 dkg vaj, fél citrom (leve), 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, cukor, õrölt fehér bors, só, 1 szelet pirítós, zsázsalevél.

    loading...

    A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tûzrõl, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítóskockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem fõzzük tovább. A szalonna- és kenyérkockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük.

    A levest friss cipóban is tálalhatjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd bele rakjuk az apróra felvágott vöröshagymát. Folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk. A hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódik hozzáadjuk a többi alaplevet, a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini akkor az egészet összemixelem. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt, egy keveset még forr és már lehet is tálalni. Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.

  • Tejfölös gombás gombóc

    Hozzávalók: 20-22 dkg liszt, 2 zsemle, 25 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, két-két és fél dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 késhegynyi törött bors, a tálaláshoz 2 dl tejföl.

  • Sárgarépa fõzelék

    6-8 répát megtisztítunk, megmosunk. Elõbb karikára, azután metéltre vágjuk s lábosban egy jó kanál zsírban puhára pároljuk, mindig csak egy kevés vizet öntünk rá, hogy oda ne égjen.

  • Olasz sonkás falatkák (Tartine al prosciutto)

    Hozzávalók: fehérkenyér, hajszálvékony szeletekre vágott olasz füstölt sonka, mentalevelek, vaj, õrölt feketebors, fekete olajbogyó, paradicsomszelet.

  • Tojásos-sajtos galuska

    Hozzávalók: 25 dkg korpás liszt, 20 dkg finomliszt, 3 tojás, 5 dkg reszelt karaván sajt, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 5 evokanál olaj, 1 teáskanál só;

  • Acapulco csirke

    Hozzávalók: 70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, , 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erõs zöld paprika, 1/2 kk oregano, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.

  • Gombás káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 30 dkg gomba, 25 dkg fõtt füstölt tarja (vagy sonka), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 birsalma (vagy savanyú alma), 3 dl tejföl, só, õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 babérlevél, csipetnyi cukor.

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Narancsos mignon

    Narancsos mignonA túrót összekeverjük a narancslekvárral, 150 ml narancslével, 3 evőkanál likőrrel és egy késhegynyi sáfránnyal. Az így kapott krémmel megkenjük a nápolyikat úgy, hogy egy mignonhoz 6 nápolyit használjunk és az oldalakat is bekenjük. A porcukrot összekeverjük a maradék narancslével, likőrrel és sáfránnyal és ezzel a mázzal vonjuk be a mignonokat. A végén cukrozott narancshéjjal díszítünk. Más ízesítésben is elkészíthető a mignon, az alaprecept ugyanaz, a narancsos hozzávalókat pedig cseréljük a kiválasztott ízre.

  • Aljotta

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g tengerihal, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 db paradicsom, 80 g rizs, 40 ml olívaolaj, só, õrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna, 1db limett.

  • Õszibarackos sajtsaláta

    Elkészítés:
    A hozzávalókat feldaraboljuk kis kockákra, majd leöntjük a majonézzel. A végén apróra vágott snidlinget, ha nincs hagymát keverünk hozzá.

  • Karamellás rolád

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 5 tojás
    - 2 evõkanál víz
    - 5 evõkanál liszt
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 kávéskanál sütõpor
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 1 narancs reszelt héja

    A krémhez:

    - 2 evõkanál barnacukor
    - 1 evõkanál étkezési keményítõ
    - 1 dl tej
    - 10 dkg mascarpone krémsajt

  • Rakott édeskáposzta

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors.

  • Tejszínes kukoricafőzelék

    Tejszínes kukoricafőzelékA konzervkukorica levét leszűrjük, és a felmelegített vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük a kukoricát. A tetejét liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és a tejszínt hozzákeverve tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel vagy bacon darabokkal a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a meleg vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.

  • Finom sajtos

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 15 dkg margarin, 3 kanál tejföl, tojás a kenéshez, 2 dkg só.

  • Burgonyakrémleves

    Hozzávalók: 30 dkg (hámozás után) tisztán mért szétfövõ burgonya, 2 dl kefir vagy aludttej, 2 csapott evõkanál sovány tejpor, 1 púpozott evõkanál ételízesítõ por, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só.

  • Böjti bableves

    Hozzávalók: 20 dkg száraz bab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej foghagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 egész burgonya, só, pirospaprika.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

loading...