2024.04.20. - Tivadar

Vörösboros marhapörkölt bográcsban

Hozzávalók 2 kg marhacombhoz: 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfû, pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szalonnát kiolvasztom kis tûzön, majd a hagymát megpuhítom-pirítom rajta. Leveszem a bográcsot a tûzrõl, és ha kihûlt, 2 kiskanál pirospaprikát szórok rá. A 2*2 centisre vágott húst beleteszem, és fehérre pirítom, majd felöntöm vízzel és a bor 3/4-ével, úgy, hogy éppen ellepje.

Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, sárga- és fehérrépát, a paprikát. Fûszerezem borssal, Erõs Pistával, nagy adag kakkukfûvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel. Ha a hús 2/3-ra fõtt(2 óra), megsózom, de nem szabad elõbb, mert a hús megkeményszik. Hozzáadom a vékonyra vágott gombát, és utánízesítem. Az elfõtt levet a maradák borral és vízzel pótolom. A végén lesütöm szaftjára. Fõtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!