rss
  • Kukoricaköret

  • Share on Tumblr

    A megforrósított vajra öntjük a leszûrt konzervkukoricát, megborsozzuk, és az egészet átforrósítjuk. Ha mirelitbõl készítjük, akkor még fagyottan öntjük a kukoricát a forró vajba, megsózzuk, megborsozzuk, és nagyon kis lángon, idõnként megkeverve, öt percig pároljuk.

    loading...

    Hozzávalók:
    50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
    5 dkg vaj vagy Ráma margarin
    késhegynyi õrölt fehér bors

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rumos-burgonyás palacsinta

    Hozzávalók: 8 db elõre megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 db egész tojás, 5 dkg mazsola, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Medvehagyma leves

    Hozzávalók: 30 dkg friss medvehagymalevél, 2 dkg vaj, 2 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 4 dl tej/ növényi tej, 4 dl víz, 2 dl tejföl/növényi tejszín, só, õrölt fehér bors.

  • Rigó Jancsi

    Hozzávalók: Piskóta: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt, 2 dkg kakaó.

  • Gyors sajttorta

    Gyors sajttortaA darált kekszet keverjük össze a vajjal, a kakaóporral és a porcukorral. Nem baj, hogy nem áll össze egyenletes tésztává, sütés közben majd összefog. Egy tortaforma aljára egyenletesen nyomkodjuk bele az így kapott morzsás masszát. Tegyük hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a krémet. Keverjük össze a hozzávalókat és ha kész öntsük rá a kekszes részre. Érdemes a tortaformát egy tepsibe tenni, amibe egy pohár vizet öntünk, mivel gőzös sütő kell a tortának. 180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Tejszínhabos kosarak

    25 deka vaj, 28 deka liszt, 8.1/2 deka vaníliás cukorral össze lesz gyúrva.

  • Stahl Judit - Gyors házias ételek

    Stahl Judit új szakácskönyvébõl kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan fõzni.

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket. Minden csésze aljába egy evõkanál tejföl öntünk egy szelet libamájat teszünk bele, (lehet helyettesíteni csirkemájjal is), vagy egy kávéskanál darált sonkát, majd egy friss tojást ütünk rá.

  • Olasz gombasaláta - insalata di funghi

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Rakott zöldbab Tercsi módjára

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab 250 g fõtt füstölt tarja, 200 g füstölt sajt, 30 g sûrített paradicsom, 2 dl tejföl, diónyi vaj, zsemlemorzsa, só, 8 tojás, petrezselyem.

  • Marhapörkölt házi tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár, 3 db zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 1/2 tubus Univer Pörköltízesítõ krém, 1 csapott evõkanál fûszerpaprika, 30 dkg tarhonya, 2 gerezd fokhagyma.

  • Hamis túrógombóc

    Hozzávalók: 0,5 l tejbõl készült aludttej, 12 dkg búzadara, két evõkanál olaj, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, só, kevés cukor.

  • Majonézes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 középnagyságú cukordinnye, 15 dkg eidami sajt 1 cm-es kockákra vágva, 1 tcs. darabolt ananász (konzerv), 6 ek. majonéz, 1 ek. friss mentalevél.

  • Töltött libanyak

    Hozzávalók: 2 jókora libanyakbõr, 2 fõtt libazúza, 10 dkg máj, 15-20 dkg fõtt, ledarált libaaprólékhús vagy darált marhahús, 10 dkg szegfûgomba (csibegomba), 2 zsemle, 2 kanálnyi libazsír, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 fej vöröshagyma, késhegynyi majoránna, só.

  • Pikáns metélt

    Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 szelet zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 db marhahúsleves kocka, fél db citrom leve és héja, 1 ek kristálycukor, 1 ek liszt, 1 tk mustár, 1 db babérlevél, 1 mk tört borókabogyó, 1 mk tört koriander, 1 mk tört mustármag, 1 csipet só, 1 csipet törött fekete bors.

  • Sonkapuding

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Saltsa tomatas

    Hozzávalók: fél kg paradicsom, 1 dl olaj, 1 kis fej hagyma, só, bors, 2 rúd fahéj.

  • Fácánsült

    A fácánt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, különösen a belsejét. A fejét levágjuk, a lábát összekötjük. Hasüregét megsózzuk, beletesszük a megmosott almákatés a petrezselymet.

  • Parajgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg paraj (mirelit), 20 dkg sajt, 1 tojás, szerecsendió, vaj, 30 dkg liszt, só, feketebors.

loading...