2024.04.19. - Emma

Boszorkány-szigeti batyus halászlé

Hozzávalók: 4 kg ponty, 80 dkg hagyma, 5 dkg só, 10 dkg szegedi fûszerpaprika, 30 dkg liszt, 2 tojás, 5 csípos paprika, 20 dkg paradicsom, 2 dkg fokhagyma, 2 kg halcsont, 2 dl olaj, fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított halat kifilézzük, a húst a bõrig egyenletesen bemetszve. A kb. 5-6 dkg súlyú szeleteket besózzuk és a hûtõbe rakjuk. Alaplé: a halcsontokból és a hal fejébõl alaplevet fõzünk 3 l vízben kb. másfél óráig - a hagymával, paradicsommal, sóval és az õrölt paprikával.

Töltelék: apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk a felvágott paprikaszeletekkel és paradicsommal együtt, majd hozzáadjuk a belsõségeket. Ha megpuhultak, megsózzuk és megborsozzuk, a lisztet rászórjuk. Ehhez hozzáadunk annyit az alaplébõl, hogy sûrû masszát fõzhessünk belõle. Ezzel töltjük meg majd a tésztabatyukat. Batyutészta: lisztbõl és a tojásokból tésztát gyúrunk és vékonyra kinyújtjuk. Kb. 5-6 cm nagyságú négyzeteket vágunk ki belõle.

A belsõségekbõl kb. egy teáskanálnyi tölteléket teszünk a közepükre és a sarkok összenyomásával kis batyukat formázunk. Tálalás elõtt az alaplevet átpasszírozzuk, hogy tartalmas, sûrû levest kapjunk. A befûszerezett halszeleteket hozzáadjuk és kb. 15 percig fõzzük a batyukkal együtt. A halászlét bográcsban, forrón tálaljuk zöld paprikakarikákkal díszítve.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!