Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Töltelék: apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk a felvágott paprikaszeletekkel és paradicsommal együtt, majd hozzáadjuk a belsõségeket. Ha megpuhultak, megsózzuk és megborsozzuk, a lisztet rászórjuk. Ehhez hozzáadunk annyit az alaplébõl, hogy sûrû masszát fõzhessünk belõle. Ezzel töltjük meg majd a tésztabatyukat. Batyutészta: lisztbõl és a tojásokból tésztát gyúrunk és vékonyra kinyújtjuk. Kb. 5-6 cm nagyságú négyzeteket vágunk ki belõle.
A belsõségekbõl kb. egy teáskanálnyi tölteléket teszünk a közepükre és a sarkok összenyomásával kis batyukat formázunk. Tálalás elõtt az alaplevet átpasszírozzuk, hogy tartalmas, sûrû levest kapjunk. A befûszerezett halszeleteket hozzáadjuk és kb. 15 percig fõzzük a batyukkal együtt. A halászlét bográcsban, forrón tálaljuk zöld paprikakarikákkal díszítve.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!