rss
  • Bounty szelet

  • Share on Tumblr

    A tésztához: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt 1 tojás, 1/2 cs. Rama margarin, 1 cs. sütõpor, 1 ek. kakaó. A kókuszos töltelékhez: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék. A sárga krémhez: 6 tojássárgája 3 ek. liszt, 3 dl tej, 1/2cs. Rama margarin 15 dkg porcukor. A mázhoz: étcsoki tortabevonó.

    loading...

    A lisztet összekeverjük a sütõporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és végül a kókuszt. A kókuszos habot a tepsiben lévõ lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, elõmelegített sütõben megsütjük. A kihûlt tésztára sárgakrémet kenünk, melyhez a tojássárgákat liszttel elkeverjük és tejjel sûrûre fõzzük. Ha kihûlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk. Végül tortabevonóval vonjuk be a tetejét.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

  • Halpaprikás

    Hozzávalók: 60 dkg filézett ponty, egy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirosparika, só, zöldpaprika, paradicsom, 15 dkg gomba, tejföl, egy halászlékocka, erõspaprika ízlés szerint.

  • Narancsos rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 4 dkg vaj, 1 db narancs, 1 dl narancslé, 1/2 narancshéj, 10 dkg porcukor, 3 db tojás.

  • Amerikai ananászos süti

    Hozzávalók: 2,5 dl barnacukor, 2,5 dl liszt, 3 tojás, 6 dl összeturmixolt ananászbefõtt a levével együtt, vanília, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 25 dkg natúr sajtkrém, 2 púpos evõkanál porcukor, durvára vágott dió.

  • Tejszínes laskagomba

    Megpárolok egy fej hagymát és ráteszem a felvágott laskagombát (lehet persze csiperke is!). Só, bors, 4-5 gerezd átpréselt fokhagyma.

  • Kelkáposztafasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej kelkáposzta, 15 dkg fõtt rizs, 2 tojás, 4 ek morzsa, só, fûszerek, olaj.

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Ecetes kukorica

    Hozzávalók: 1 kg bébikukorica, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1+1 ek só, 1 ek mustármag.

  • Fantáziasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 300 g homár vagy rákhús (konzerv), 150 g kagylóhús (konzerv), 300 g gomba, 200 g paradicsom, 150 g spárga, 1 csomag kapor, 0,2 dl borecet, só, õrölt fehér bors, cukor, pár csepp balzsamecet, 20 g barna cukor, limett.

  • Fahéjas ribizli-zselé

    Hozzávalók kb. 90 dkg-hoz: 1,3 kg ribizli, 6 szem szegfûszeg, 5 cm-es fahéjdarab, vörösborecet.

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 1 libamáj, 1 liba testháj (kb. fél kg), 1 fej hagyma, kevés víz, esetleg 1 kávéskanál pirospaprika.

  • Blonder Engel

    Egy koktélospoharat körülbelül egyharmadáig töltünk felvert tojással, hozzáadjuk a likõrt, megkeverjük, majd felöntjük a narancslével. A szervírozás elõtt újra megkeverjük.

  • Sonkás-gombás tészta

    Hozzávalók: 35 dkg szalagtészta, 15 dkg vargányagomba, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, 2,5 dl tejszín, frissen õrölt feketebors, só.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 1.25 pohár liszt, 2 e.k. cukor, 2 t.k. sütõpor, 0.5 t.k. só, 2 e.k. olaj, 1.25 pohár víz.

  • Sajtleves

    A sajtleves isteni, egyszerû étel! Futassunk meg egy kis olajon kevés fokhagymát, majd öntsük fel fél liter vízzel! Forraljuk fel, majd tegyünk bele egy leveskockát. Vegyük kis lángra a tûzhelyet, és szépen apránként keverjünk bele egy tubus folyékony sajtot (többféle ízesítésût is lehet).

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pár virsli
    - 15 dkg szeletelt, fõtt gomba
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 kk citromlé
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet só
    - 1 ek fehérbor

  • Retek levél krémleves

    Hozzávalók: 2-3 köteg reteknek a levele, 2 közepes burgonya, 1 közepes hagyma, só.

  • Gazpacho leves

    Gazpacho levesA zöldségeket jó alaposan megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk , akkor ezeket a zöldségeket zsemlemorzsával vagy szárazabb kenyérrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olajat és a fűszereket, és jó alaposan dolgozzuk össze őket. Ha teljesen összedolgoztuk engedjük fel húslevessel, de csak annyival, hogy jó sűrű levest kapjunk. Ezután még egyszer jó alaposan keverjük el, és hűtsük le a levest. Tálaláskor szórhatunk a tetejére egy kis apróra vágott petrezselymet. Aki szereti a csípőset az tehet bele egy kis chili paprikát is.

  • Karfiolkrém leves

    Hozzávalók:

    3 evõkanál hidegen sajtolt olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 zellerszár, 2 karfiol, 6 csésze víz, 2 zöldségleveskocka, fél kávéskanál kakukkfû, 1 evõkanál vaj

  • Kiwis almalekvár mézzel

    A kiwit meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük a vizet, a mézet és a cukrot.

loading...