2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Burgonya pogácsa

Egyforma mennyiségben veszünk lisztet, vajat és megfõtt, hidegen reszelt burgonyát. Legjobb, ha már elõzõ napon megfõzzük a burgonyát 4-5 nagyobb fajtát s azután másnap könnyen reszelhetõ. 25 dekát vehetünk mindenbõl, a lisztet kicsit jobban mérhetjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Összegyúrjuk, miután elõbb jól megsóztuk s nehányszor kinyújtjuk, úgy mint a vajas tésztát s hideg helyen hagyjuk használatig. Akkor ujjnyi vastagra kinyújtjuk s vagy apró pogácsákat szurkálunk belõle, vagy egyforma nagyságú szálakra vágjuk forró késsel, tojással bekenjük, só és köménymaggal megszórjuk s forró sütõben világos barnára sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!